Nieuwe Kamervragen over de afsluitingen van de Heinenoordtunnel. (foto: P. van Baardwijk - Studio Retouched)
Nieuwe Kamervragen over de afsluitingen van de Heinenoordtunnel. (foto: P. van Baardwijk - Studio Retouched)

ChristenUnie: ‘Eerst verkeersveiligheid in Hoeksche Waard goed regelen’

Algemeen 1.226 keer gelezen

Stieneke van der Graaf, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie, heeft Kamervragen gesteld over de geplande afsluitingen van de Heinenoordtunnel of Haringvlietbrug. Die kunnen volgens haar niet doorgaan zolang de verkeersveiligheid in Hoeksche Waard niet goed gewaarborgd is.

Ze onderschrijft de oproep van burgemeester Aptroot van gemeente Hoeksche Waard om de geplande afsluitingen van de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug niet door te laten gaan, zolang de verkeersveiligheid in Hoeksche Waard niet goed gewaarborgd is. 
Van der Graaf: “De afsluitingen van de Heinenoordtunnel hebben de verkeerssituatie in de Hoeksche Waard totaal ontwricht. De enorme file op de N217, die leidde tot sluipverkeer via de lokale wegen en dijken hebben een totaal verkeersinfarct veroorzaakt in de Hoeksche Waard. Voetgangers en fietsers werden zelfs van de dijken gedrukt.”

Nog erger vindt ze het dat het functioneren van de hulpdiensten op het eiland daardoor onder druk stond. “Hoewel we begrijpen dat de Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug gerenoveerd moeten worden, mag dit geen levensbedreigende gevolgen hebben doordat de ambulance en brandweer hun werk niet meer kunnen doen. Rijkswaterstaat moet garanderen dat dit wel het geval is, anders zouden de afsluitingen niet meer door kunnen gaan. We vragen de minister dit te garanderen.”

Steven Datema, lijsttrekker voor de ChristenUnie in Zuid-Holland: “Ik sprak onlangs met een aantal inwoners van Hoeksche Waard, die enorme hinder ervaren door de afsluitingen. Tijdelijke hinder is nog tot daar aan toe, maar ook de veiligheid van deze mensen is in het geding. Heel goed dat dit probleem door de ChristenUnie in de Tweede Kamer aan de orde wordt gesteld. Ik steun van harte de oproep van Stieneke van der Graaf om met oplossingen te komen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant