Alle kinderen zijn welkom bij de Kidsclub Bethel, vrijdagavond 24 maart weer en dan steeds om de twee weken.
Alle kinderen zijn welkom bij de Kidsclub Bethel, vrijdagavond 24 maart weer en dan steeds om de twee weken.

Kidsclub Bethel: gezellig, ontmoeting én vooral leerzaam

Algemeen 672 keer gelezen

Oud-Beijerland - Op vrijdagavond om de twee weken opent Kidsclub Bethel haar deuren! Alle kinderen van basisschoolleeftijd (4 - 12 jaar) zijn welkom! Voor gezelligheid, ontmoeting en bovenal: om in contact te komen met God. 

Kidsclub Bethel, een initiatief van de Hervormde Gemeente Oud-Beijerland, is in 2003 opgestart. Om kinderen bekend te maken met het evangelie. Met de geschiedenissen uit de Bijbel. Met God. Maar ook om kinderen een gezellige clubavond te bieden. Waar zij elkaar ontmoeten en plezier hebben met elkaar. Zo kan heel laagdrempelig de aandacht die God voor hen heeft, worden overgebracht. 

Iedere clubavond staat een Bijbeltekst centraal. ‘Tijdens de avond zingen we samen liedjes die met deze Bijbeltekst te maken hebben’, vertelt het team Kidsclub Bethel, ‘dat vinden de kinderen leuk. Met elkaar zingen is gezellig! Ook worden de kinderen door het zingen vanuit de Bijbel bemoedigd. Want er gebeurt veel in de wereld. Wij zien en horen dat de kinderen dit meekrijgen en dat dit hen raakt. De liedjes kunnen hen troost bieden, hoop en rust. 
Op de clubavond kunnen de kinderen aangeven waar zij voor willen danken en bidden. Zij vertellen bijvoorbeeld dankbaar te zijn voor een gezellige middag met vrienden, of dat zij bijna jarig zijn of een goed cijfer. Zij bidden voor een ziek familielid of voor mensen in oorlogssituatie.
Door samen te bidden hopen wij de kinderen te leren dat alles wat hen bezig houdt, leuk of moeilijk, dat zij daarmee naar God mogen gaan. Tijdens de clubavond lezen we een Bijbelverhaal en geven we de kinderen uitleg. Wij hopen dat de kinderen zo God mogen leren kennen. En dat zij de zekerheid, vastheid en redding die in de Heere Jezus is, mogen ervaren.’

De kinderen knutselen iedere clubavond een leuk werkje dat met het Bijbelverhaal te maken heeft. Dat mag (vaak trots!) mee naar huis als herinnering en om anderen te vertellen wat zij hebben gedaan en/of geleerd. Kinderen verrassen de clubleiding regelmatig met wijze vragen en antwoorden. 

Enkele reacties op de vraag wat zij zo fijn bij Kidsclub Bethel vinden: 
“Dat wij om Jezus gaan bidden, want dan kan God ons helpen” (6 jaar). 
“Dat we gaan bidden en knutselen. God wil soms iets doen voor ons als wij dat vragen” (6 jaar). 
“Sommige mensen hier zijn bijzonder, omdat zij heel veel weten over God” (8 jaar).
“Het is gezellig. De mensen zijn hier aardig en meestal zie je je vrienden” (10 jaar). 
“Dat we samen met elkaar zijn. Het is leuk, gezellig. Je krijgt eten en drinken. Je bent altijd welkom en je maakt leuke knutseltjes” (11 jaar). 

Lijkt het jou leuk om naar Kidsclub Bethel te komen? Je bent van harte welkom! Je hoeft geen lid te zijn van de kerk en neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee! 
Kidsclub Bethel opent haar deuren vanuit de Bethelkerk (Poortwijk, Bachlaan), om de week op vrijdagavond. De eerstvolgende clubavond is vrijdag 24 maart.

Kijk ook eens op: www.kidsclubbethel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant