Afbeelding

Hoe bekijk ik mijn medisch dossier online?

Algemeen 676 keer gelezen

Hoeksche Waard - Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen van de Hoeksche Waard bieden samen met de Bibliotheek vanaf donderdagmiddag 30 maart in de bibliotheek in de Rembrandt in Oud-Beijerland en vanaf dinsdagochtend 2 mei in de bibliotheek van Mijnsheerenland de gratis cursus ‘DigiVitaler’ aan. 

Patiënten leren tijdens vier bijeenkomsten hoe zij kunnen inloggen in het patiëntportaal van de huisarts om hun medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken. Later in het jaar wordt de cursus ook in andere dorpen gegeven.

Digitale toekomst in de zorg

De digitalisering in de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is in volle gang. Het is dus belangrijk om te leren hoe het medisch dossier thuis op de eigen computer bekeken kan worden. Ook het dossier van ziekenhuizen is online toegankelijk.

Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. 
Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag, de gemaakte afspraken en eventuele uitslagen nog eens rustig nalezen.

Cursusdata en locaties

Bibliotheek Rembrandt Oud-Beijerland 30 maart, 6, 13 en 20 april van 14.00-16.00 uur.

Bibliotheek Mijnsheerenland 2, 9, 16 en 23 mei van 10.00-12.00 uur. 

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de cursus DigiVitaler via telefoonnummer 06-8261 9404 of via e-mail ido@debhw.nl of via de balie van de bibliotheek in de woonplaats. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant