Afbeelding

‘Gevangen in woorden’, debuut van Luna Bresco

Algemeen 1.084 keer gelezen

Oud-Beijerland - Ze woonde 12 jaar in Oud-Beijerland en inmiddels in Spanje. Onder het pseudoniem Luna Bresco schreef ze haar debuut ‘Gevangen in woorden’. ‘Het is een autobiografie waarin ik vertel dat ik vanuit de stad naar de Hoeksche Waard verhuisde en ik omschrijf het dorp Oud-Beijerland als mijn dorp’, geeft ze als toelichting.  ’Ik ben mijn huis in Oud-Beijerland kwijt geraakt. Iets wat ik nooit zo heb gewild, maar ik moest op een gegeven moment, na meer dan 3 jaar rechtszaken in 2 landen, kiezen. Ik woon nu in Spanje omdat ik me hier lichamelijk en geestelijk beter voel.’

Luna Bresco is het pseudoniem van een dappere schrijfster. Door de inhoud van het boek ziet zij geen andere mogelijkheid dan haar identiteit af te schermen. Luna voelt sterk de noodzaak haar verhaal te vertellen. In de eerste plaats om de nachtmerrie waarin zij zat te verwerken. Daarnaast wil ze mensen, die in een soortgelijke situatie belanden een hart onder de riem steken. Hoe moeilijk ook, je kunt het: ontsnappen uit een destructieve relatie en daarna weer gelukkig worden.

Over de inhoud van het boek: Kun je bijna dertig jaar samenleven met een verborgen psychopaat zonder het door te hebben? Het kan! Luna bewijst het. Pas nadat ze van de een op de andere dag aan de kant gezet wordt, komt ze er achter dat haar man al die jaren naar dit moment toegewerkt heeft. Rode vlaggen waren er achteraf gezien volop. Maar door zijn mooie woorden wist hij haar elke keer te misleiden. Pas in de allerlaatste fase van hun relatie en na beëindiging ervan, maakt ze kennis met zijn ware, hebzuchtige aard. En die liegt er niet om.

In Gevangen in woorden neemt Luna de lezer mee in deze relatie. Van het allereerste begin tot de dramatische afhandeling van hun scheiding. Het is een verhaal van aantrekken en afstoten, van liefde en haat en tenslotte zelfs van leven en dood. 


Het boek komt zondag 2 april uit tijdens een openbare presentatie vanaf 15.00 uur in Looxs aan de Havendam in Oud-Beijerland. Het is onder andere te bestellen via de website van Uitgeverij Klare Taal of te koop bij de Bruna in Oud-Beijerland. Het boek kost 19,95 euro. 

Uit de krant