foto's: W. Vergeer
foto's: W. Vergeer

Eigen drukkerijtje op De Bouwsteen dankzij CMK

Algemeen 420 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) is een initiatief van de overheid om cultuureducatie in de scholen te stimuleren en te verankeren. Het CMK ondersteunt scholen en directies met het ontwikkelen van culturele leerlijnen en projecten. Ook willen ze een verbindende factor zijn tussen het culturele veld en het onderwijs. 

Er zijn veel kunstaanbieders in de Hoeksche Waard waarmee samengewerkt wordt. Zo was ‘Echt zelf gemaakt’ te gast in de groepen 8 op cbs De Bouwsteen in ‘s-Gravendeel. Deze kunstaanbieder heeft een eigen atelier in het voormalig Actief College aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland en organiseert daar cursussen, workshops en kinderfeestjes.

Op De Bouwsteen namen ze een eigen drukkerijtje mee: kinderen maakten een eigen ontwerp met structuur (bijv. ribbelkarton of behang) en maakten daarvan een afdruk onder de pers zodat er als het ware reliëf te zien was. 
Bij letters moesten ze er natuurlijk rekening mee houden dat die in spiegelbeeld afgedrukt zouden worden. Een creatieve en inspannende opdracht!

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant