Samantha Nice & Martine van Wensveen.
Samantha Nice & Martine van Wensveen.

The Voice of Sound maakt debuut met ‘Light Your Heart’

Algemeen 1.124 keer gelezen

Oud-Beijerland - Op zondag 16 april viert het muzikale duo Samantha Nice & Martine van Wensveen, tegenwoordig actief als ‘The Voice of Sound’ de geboorte van hun album Light Your Heart. Aan het album met meditatieve muziek en luisterliedjes werd een jaar lang met heel veel liefde gewerkt door Martine van Wensveen, Samantha Nice, Fred Brouwer en Bart-Jan van der Linden.

Hoog tijd voor een feestje in het NPB Kerkje aan de Beneden Molendijk 35 in Oud-Beijerland. Aanvang: 15.00 uur. Kijk op www.thevoiceofsound.com voor meer informatie. Aanmelden is nodig.

Het is een album geworden vol met luisterliedjes enerzijds en helende, meditatieve muziek anderzijds. ‘Light Your Heart’ zal verkrijgbaar zijn op CD, maar inmiddels zijn al meerdere nummers vrijgegeven via Spotify.

Voor hun samenwerking een feit werd timmerden ze beiden al flink aan de weg, maar toen Martine van Wensveen en Samantha Nice elkaar tegenkwamen in Heinenoord, tijdens een open dag voor alternatieve muziek en behandelingen, was er eigenlijk meteen sprake van een klik. Een toekomstige samenwerking werd toen in 2016 vermoedelijk onbewust al geboren en een kleine vijf jaar geleden werd deze daadwerkelijk een feit. 

Het eerste album is in alle opzichten een echt ‘vriendenproject’, want met muzikant Fred Brouwer, prominent aanwezig middels verschillende instrumenten als ook met Bart-Jan van der Linden van Linden Studio in Maasdam, gitarist Freek Dicke uit Dordrecht en accordeonist Gert Wantenaar uit Amsterdam hebben Martine en Samantha een goede band. 

Martine vertelt over het opnameproces: ‘Het opnemen van een album was echt een al langer gekoesterde wens van ons. We zijn heel blij met Bart-Jan en zijn studio. Hij heeft ons op geen enkele manier onder druk gezet voor wat betreft het tijdschema. Daardoor konden we in een hele relaxte sfeer werken aan het album. Zonder crowdfunding hadden we dit overigens nooit kunnen doen. Daarnaast hebben wij er zelf veel geld ingestoken. En Fred, Freek en Gert zijn fantastische muzikanten. Een feest om mee samen te werken!’

Helende muziek

De muziek van The Voice of Sound voelt voor de mensen die weleens een ligconcert van hen mee hebben gemaakt als een emotionele en helende ervaring. Mede met hulp van Fred Brouwer kon die sfeer ook overgebracht worden op het album. Martine: ‘Fred bespeelt o.a. de shrutibox, sandawa en handpan.’ 
Martine en Samantha hebben er trouwens voor gekozen om het album niet alleen op CD uit te brengen, maar ook vrij te geven op Spotify. ‘Dat is tegenwoordig natuurlijk ook een hele goede manier om je publiek te bereiken. De afgelopen weken hebben we al een aantal nummers vrijgegeven voor Spotify. Mensen kunnen zo stapsgewijs een indruk krijgen van het album. Maar voor de mensen die van muziek in ‘tastbare’ vorm houden is er tijdens de officiële presentatie ook een gelegenheidskoor. Dat gelegenheidskoor heeft trouwens meegezongen op de CD bij het lied’ Thank You’.

Voor meer informatie kan men altijd de website raadplegen: thevoiceofsound.com En daarnaast de facebookpagina. Verder heeft het duo ook een kanaal op YouTube.

(tekst: Arie Pieters)

Uit de krant