Onder andere supermarkten in 's-Gravendeel hadden veel last van de stroomstoringen. (foto: Arie Pieters)
Onder andere supermarkten in 's-Gravendeel hadden veel last van de stroomstoringen. (foto: Arie Pieters)

Flinke gevolgen stroomstoringen ‘s-Gravendeel

Algemeen 1.275 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Bij particulieren was het ‘slechts’ een fractie van enkele seconden, de stroomstoringen waarmee ‘s-Gravendeel in de ochtend van dinsdag 16 mei te maken kreeg, maar voor meerdere winkels en ook de apotheek in Medisch centrum Trigoon waren de gevolgen ingrijpend.

Bij mensen die de televisie of computer aan hadden staan was tot tweemaal toe voor letterlijk enkele seconden de stroom ‘verdwenen’. Daardoor vielen computers en televisie toestelen uit. Korte tijd later konden die weer gewoon worden aangezet of ze ‘ontwaakten’ vanzelf weer. De beide storingen vonden een goed half uur na elkaar plaats. 

Voor winkels, ondermeer de Albert Hein supermarkt en de Jumbo en tevens de apotheek in het medisch centrum waren de gevolgen echter bijzonder vervelend. En dat gold dus ook voor klanten en mensen die medicijnen wilden afhalen. De Albert Hein was zelfs ‘s middags nog steeds gesloten. Veel mensen waren daarom richting de Jumbo gegaan, maar daar gaf de scankassa de geest en dus kwamen er lange rijen voor de ‘gewone’ kassa’s te staan in de loop van de ochtend. 

Mensen die bij de apotheek waren geweest kregen daar te horen dat er door de storing problemen waren ontstaan met internet. Men moest vervolgens mensen verzoeken om ‘s middags terug te komen. Daar was niet iedereen blij mee, maar het was uiteraard overmacht. De hele situatie ontlokte in het Kildorp bij sommigen wel de verzuchting dat de digitale ‘vooruitgang’ ook duidelijk zijn minpunten heeft. ‘Voor hetzelfde geld is er geen enkele winkel open en moet een apotheek heel de dag dicht door dit gedoe. Dat is toch niet de bedoeling lijkt mij’, aldus een van de vele ‘overgestoken’, nieuwe klanten bij de Jumbo.
(tekst: Arie Pieters)

Uit de krant