(foto: Casper Streefkerk)
(foto: Casper Streefkerk)

Felicitaties voor diamanten echtpaar Mosterdijk-van Haeren

Algemeen 1.196 keer gelezen

Klaaswaal - Op zondag 14 mei was het echtpaar Leen Mosterdijk (85) en Ans Mosterdijk-van Haeren (82) 60 jaar getrouwd. Wethouder Paul Boogaard feliciteerde ze deze week namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid had hij een mooi boeket bloemen meegenomen.

Hun kennismaking kwam wel op een bijzondere manier tot stand. In 1959 zou Leen uit militaire dienst komen, maar met de eindkeuring werd bij hem longtuberculose geconstateerd. Alle hoop op een einde van 21 maanden diensttijd was gelijk vervlogen. Het werd 13 maanden extra kuren in het Militair Sanatorium in Amersfoort met uiteindelijk een zware operatie aan beide longen. Hij maakte moeilijke dagen door. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis in Utrecht leerde Leen verpleegster Ans kennen. Ze voelden zoveel voor elkaar dat Ans besloot mee te gaan naar Klaaswaal, toen Leen werd ontslagen uit militaire dienst. 

Bekend van de schoenenwinkel
In Klaaswaal zijn ze in de zaak gestapt van Mosterdijk senior. Ans werd eerst pedicure en Leen ging in de verkoop van schoenen. Later werd een specialisatie in PIEDRO-kinderschoenen met een podoscope en 3 podologen en 4 parttimers opgezet. Het werd een succes. De klanten (kinderen) kwamen uit de verre omtrek, zelfs uit België en Duitsland. Het bedrijf werd uitgebreid met een pand voor dames- en heren speciaal schoenen. Jammer genoeg had de zaak geen opvolgers. Na 45 jaar hard werken werd de winkel gesloten. Het echtpaar geniet nu al 25 jaar van hun pensioen.

Leen is geboren en getogen in Klaaswaal en Ans in Den Haag. Ze hebben 1 dochter en 4 kleinkinderen. Ze hadden ook een geadopteerde zoon die overleden is. Ans maakte graag in groepsverband kaarten en houdt van puzzelen en lezen.

Hare Majesteit de Koningin heeft aan de heer Mosterdijk, tijdens de viering van 450 jaar Klaaswaal, de eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje Nassau verleend.

De heer Mosterdijk heeft ook 20 jaar als docent en examinator gewerkt bij de Vakopleiding voor Schoenwinkeliers. Voor de Stichting Op Gelijke Voet is hij 4 keer naar Congo-Brazzaville (Afrika) uitgezonden als vrijwilliger met een equipe als orthopedisch-instrumentmaker samen met een revalidatiearts en een administratiemedewerker voor polio- en leprapatiënten.

Muzikaal en sportief
Verder heeft hij 56 jaar bij NLS Klaaswaal gemusiceerd en is hij oud-voorzitter en benoemd tot erelid van de vereniging. Hij heeft 30 jaar aan zaalvoetbal gedaan, waar hij 20 jaar voorzitter was. Ook hier is hij tot erelid benoemd. Als supporter volgt hij nog trouw het voetbal van voetbalvereniging SSS. En hij gaat nog 2 middagen biljarten in het Korstanjehuis. Samen kijken Ans en Leen graag sport op de televisie.

Het geheim van een goed huwelijk volgens het stel: “We hebben bijna 40 jaar met elkaar gewerkt. Dan voel je elkaar moeiteloos aan. Je bent er voor elkaar onder alle omstandigheden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant