De Fendert beperkte zich tot spaarzame uitvallen. Privé

SSS wint met minimaal verschil van De Fendert en verzekert zich van nacompetitie

Algemeen 499 keer gelezen

Klaaswaal - De laatste thuiswedstrijd in deze competitie speelt SSS tegen de Fendert.

De opdracht voor SSS is simpel: vandaag winnen voor het overnemen van een vervangende periode en volgende week winnen voor het behoud van de inmiddels veroverde 3e plaats, hetgeen inhoudt dat SSS de nacompetitie op dinsdag 30 mei dan kan starten met een thuiswedstrijd. Internos, voorafgaand aan deze wedstrijd op plaats 3 genesteld ging verrassend met 6-0 onderuit bij DFC. Vanaf het begin zijn de intenties van SSS duidelijk en zoekt het direct de aanval. Er komen een aantal kansen maar de keeper vormt een sta in de weg.

De Fendert beperkt zich tot spaarzame uitvallen maar daaruit komt wel een hele grote kans echter gaat de bal over het doel. Dit alles levert een teleurstellende ruststand op van 0-0. In de 2e helft hetzelfde beeld echter komt de Fendert in het 2e deel veel minder op de helft van SSS. SSS komt steeds dichterbij maar tot twee keer toe is het de lat die voorkomt dat SSS op voorsprong komt.

En dan is daar eindelijk het bevrijdende doelpunt als Edison Warner in de 70e minuut de achterlijn haalt en de bal panklaar legt voor de voeten van Nick Rorijs die alleen maar hoeft binnen te tikken voor de 1-0. Even later moet de keeper van de Fendert geblesseerd het veld verlaten en daar er geen reservekeeper is gaat er een speler onder de lat staan. Die heeft het in het laatste deel van de wedstrijd niet heel erg moeilijk om zijn doel schoon te houden. Zo blijven de 3 punten op Klaaswaal. Hetgeen ook betekent dat de vervangende periodetitel binnen is en SSS zich kan gaan opmaken voor het toetje.

Volgende week speelt SSS de laatste uitwedstrijd van deze competitie tegen Klundert. Daarna zal de definitieve eindrangschikking kunnen worden opgemaakt en weten we ook de tegenstander van SSS en of SSS in of buiten Klaaswaal zal starten op 30 mei in de nacompetitie.