Een enorme belangstelling van het publiek en de supporters langs de lijn op de Voorstraat in Klaaswaal.
Een enorme belangstelling van het publiek en de supporters langs de lijn op de Voorstraat in Klaaswaal. Privé

‘Doorkomst Klaaswaal groot succes’

Algemeen 8.591 keer gelezen

Klaaswaal - Afgelopen Pinksteren stond in de Hoeksche Waard weer in het teken van de Roparun doorkomsten. Eén van de doorkomsten was in Klaaswaal en dit is opnieuw een daverend succes gebleken.

Al in de vroege morgen op Tweede Pinksterdag stonden Erica, Arjan, Eveliene en Dominic van de stichting ‘door’ Klaaswaal samen met de andere vrijwilligers klaar om alles gereed te maken en de eerste teams warm te onthalen op de Voorstraat. Een doorkomstboog, feestelijke muziek, twee enthousiaste omroepers die de teams konden oppeppen voor de laatste kilometers, ballonnen, vlaggetjes en veel publiek maakten deze editie een daverend succes.

‘’Het blijft zo een enorme boost geven om dit samen met de andere vrijwilligers te mogen organiseren’’, aldus Evelien en Dominic, mede-organisatoren van de stichting ‘door’ Klaaswaal. ‘’Alle lopers en fietsers, met allemaal een eigen verhaal waarom zij meedoen met deze enorme sportieve prestatie. Alles is voorbij gekomen tijdens de doorkomst: vreugde, feest, maar vooral veel emotie. Het moment waarop er een loper op onze rode loper staat en een foto op zijn shirt laat zien van zijn overleden vader die de verschrikkelijke rotziekte had is hetgeen ons het meeste is bijgebleven. Naast elkaar stonden wij arm in arm met tranen in ons ogen de klanken van het You’ll never walk alone mee te zingen: kippenvel voor het publiek en de organisatie langs de lijn. Hier doe je het voor!’’

Uit de krant