Er werden veel goede ideeën geopperd.
Er werden veel goede ideeën geopperd. Privé

Wandeling gemeenteraad Bos van Los

Algemeen 726 keer gelezen

Zuid-Beijerland -  In november heeft Heiltje Karels (23) de petitie “bescherm het bos achter Nieuwendijk” overhandigd aan de gemeenteraad van de Hoeksche Waard. 

Deze petitie is tegen het bouwen van 12 woningen in het Bos van Los, het populierenbos van 70 ha dat ingeklemd ligt tussen Nieuwendijk en de Lange Eendrachtsweg in de polder van Zuid-Beijerland. Deze petitie is meer dan 1100 keer ondertekend door inwoners van de Hoeksche Waard. Naar aanleiding van deze petitie is er op 31 mei een wandeling georganiseerd voor de gemeenteraad door het bos van Los. Het doel van deze wandeling was om de gemeente verder te informeren over de redenen waarom inwoners van Nieuwendijk en omliggende dorpen tegen woningbouw in het bos zijn. 

De voornaamste redenen zijn dat er op deze manier een stuk recreatie weggehaald wordt en omdat het ten koste van de natuur gaat. Tijdens de wandeling waren sprekers van onder andere Hoekschewaards Landschap, Bureau Stroming en de Milieufederatie aanwezig. Momenteel is de Milieufederatie in gesprek met de huidige eigenaren om te zien of er een mogelijkheid is het bos te kopen. De wandeling was een succes. Tijdens de wandeling werden er van diverse kanten veel goede ideeën geopperd met betrekking tot het bos. Zowel vanuit de gemeenteraad als vanuit de natuurorganisaties. Als we het bos willen beschermen moeten we met elkaar creatief na blijven denken.
 

Uit de krant