De gehele wedstrijd was de thuisclub de bovenliggende partij.
De gehele wedstrijd was de thuisclub de bovenliggende partij. Privé

Lezen over wedstrijd Egelantier Boys 1 - Fortuna Be Quick 1

Algemeen 606 keer gelezen

Piershil - Afgelopen zaterdag is het fusieclub Fortuna Be Quick niet gelukt om zich in het eerste levensjaar te handhaven in de 4e klasse.

Door Sander Schilperoort

Tegenstander Egelantier Boys had alles uit de kast gehaald om de eerste nacompetitiewedstrijd tot een goed einde te brengen. Hoewel een prima grasveld beschikbaar was, werd gekozen voor stroeve fakesprieten. De gehele wedstrijd was de thuisclub de bovenliggende partij. In de 9e minuut werd het 1-0 door Burak Öztürk, maar tien minuten later zorgde Roy van Taanom met een subtiele voetbeweging alweer voor de gelijkmaker: 1-1. Op slag van rust kwam Egelantier Boys opnieuw op voorsprong door “handenbinder” Ufuk Akkanoglu: 2-1.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Egelantier Boys-doelman Tayfun Karaman zag een schuiver van Jacco Vink via de paal naast zijn doel verdwijnen. Kort daarop deed diezelfde Jacco Vink het beter en tekende voor de 2-2. In de slotfase van de reguliere wedstrijd waren de voetballers uit Piershil en Goudswaard nog dicht bij de winnende treffer, maar het ontbrak de bezoekers aan het broodnodige geluk.
In de 5e minuut van de noodzakelijke verlenging moest de uitblinkende doelman Bryan Huijzers alsnog capituleren en scoorde Armin Causevic 3-2. Deze score stond na 120 minuten nog steeds op het bord, zodat Fortuna Be Quick volgend seizoen voor het eerst in de historie in de 5e klasse uitkomt.