Afbeelding

4 Tips om jouw tuin af te maken!

Algemeen 426 keer gelezen

Een tuin is een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en tot rust kunt komen. 

Het is daarom belangrijk om jouw tuin zo in te richten dat het bij jouw persoonlijke stijl past en je er optimaal van kunt genieten. In dit artikel geven we je tips hoe je jouw tuin helemaal af kunt maken. Van het plaatsen van hekwerken tot het planten van bloemen: alles komt aan bod.

Hekwerken
Een hekwerk kan niet alleen dienen als afscheiding van jouw tuin, maar kan ook bijdragen aan de uitstraling ervan. Er zijn verschillende soorten hekwerken verkrijgbaar, van houten schuttingen tot metalen hekken. Het is belangrijk om te kijken naar de stijl van jouw tuin en het hekwerk daarop aan te passen. Een moderne tuin vraagt om een strak hekwerk, terwijl een landelijke tuin juist vraagt om een hekwerk van hout. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de functionaliteit van het hekwerk. Wil je bijvoorbeeld veel privacy in jouw tuin of is het juist belangrijk dat het hekwerk open is en het uitzicht niet belemmert? Ook hierbij is het belangrijk om goed te kijken naar de stijl van jouw tuin en jouw persoonlijke wensen.

Beplanting
Beplanting is een belangrijk onderdeel van jouw tuin. Het zorgt voor kleur en sfeer en kan bovendien dienen als afscheiding of privacy. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over welke planten je in jouw tuin wilt hebben. Kijk naar de kleuren die bij jouw persoonlijke stijl passen en welke planten het beste groeien in jouw tuin. Het is ook belangrijk om te kijken naar de grootte van de planten. Wil je bijvoorbeeld een grote boom in jouw tuin of juist kleine plantjes? Maak hierin een bewuste keuze en zorg ervoor dat de beplanting bijdraagt aan de uitstraling van jouw tuin.

Accessoires
Accessoires zijn de finishing touch van jouw tuin. Denk hierbij aan tuinmeubelen, verlichting, potten en beelden. Door deze accessoires toe te voegen aan jouw tuin, geef je het een persoonlijke touch en maak je het helemaal af. Kijk bij het kiezen van de accessoires naar jouw persoonlijke stijl en zorg ervoor dat ze goed passen bij de rest van de tuin. Wil je bijvoorbeeld een moderne uitstraling, kies dan voor strakke tuinmeubelen en moderne verlichting. Houd je juist van een landelijke sfeer, kies dan voor houten meubelen en rustieke verlichting.

Onderhoud
Een mooie tuin vergt onderhoud. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden bij het inrichten van jouw tuin. Kies bijvoorbeeld voor beplanting die weinig onderhoud nodig heeft en zorg ervoor dat je regelmatig het gras maait en de beplanting snoeit. Daarnaast is het ook belangrijk om goed voor het hekwerk en de accessoires te zorgen. Houten hekwerken moeten bijvoorbeeld regelmatig worden behandeld met een speciale olie, zodat ze mooi blijven. En tuinmeubelen moeten worden opgeborgen in de winter, zodat ze niet beschadigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant