Afgelopen zaterdag speelde Korbatjo tegen titelkandidaat Erasmus.
Afgelopen zaterdag speelde Korbatjo tegen titelkandidaat Erasmus. Stock

Korbatjo komt tekort tegen Erasmus

Algemeen 387 keer gelezen

Oud-Beijerland - Afgelopen zaterdag speelde Korbatjo tegen titelkandidaat Erasmus, de Rotterdamse studentenvereniging. 

Voorafgaand aan deze wedstrijd mocht het 2e team tegen Erasmus 2 aantreden. Het team van coach Ruben Vinke wist helaas net niet met de volle buit het veld af te lopen en moest genoegen nemen met een gelijkspel 15-15. Maar Korbatjo 2 is door dit gelijkspel ook veilig en kan niet meer degraderen. Een mooie prestatie! De hoofdmacht wist dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, maar zeker ook geen onmogelijke opgave om de punten in eigen huis te kunnen houden. Erasmus wist in hun eerste aanval al snel de korf te vinden. Korbatjo bood direct weerstand en bracht de score door doelpunten van Abe Lorenz en Carlo van Veen naar 2-1. Op dat moment nam Erasmus het initiatief volledig over en wist vijf maal op rij te scoren, waardoor het team van coach Marcel Versteeg tussentijds tegen een grote achterstand aan keek (2-6). Korbatjo had het zwaar in het eerste deel van de wedstrijd, het kwam moeilijk tot scoren maar wist uiteindelijk de marge van vier doelpunten tot aan rust te behouden. Bij een stand van 5-9 werden de kleedkamers opgezocht. Na de thee leek het erop dat Erasmus de wedstrijd snel wilde beslissen en met twee snelle doelpunten werd de achterstand bijna onoverbrugbaar voor Korbatjo, althans zo leek het. Maar De Hypotheker/Detalis formatie kreeg het verdedigend steeds beter onder controle en de doelpunten begonnen bij de thuisploeg eindelijk wat makkelijker te vallen.

Korbatjo bracht de spanning terug in de wedstrijd. Door verschillende doelpuntenmakers werd de stand teruggebracht tot één verschil (12-13). Korbatjo had het geloof weer terug en deed er alles aan om de stand gelijk te trekken. Maar Erasmus had nog een troef op de bank zitten en die invaller bracht, na twee maal aanleggen, de marge weer op twee doelpunten. Hierna liepen de Rotterdammers helaas verder uit naar 12-16. Coach Versteeg probeerde met het inbrengen van extra reboundkracht in de aanval de stand nog te veranderen, maar helaas was de hoofdmacht niet meer bij machte om het gat helemaal te dichten. Korbatjo kwam nog terug tot 14-16, maar moest uiteindelijk het veld verlaten met een 14-17 nederlaag. Ondanks een prima inhaalrace kon de thuisclub, onder toeziend oog van nieuwe trainer Marcel le Pair, niet voor een stuntje zorgen. Volgende week komt Seolto uit Vlissingen op bezoek. Het is dan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en zoals gebruikelijk wordt dat door Korbatjo met alle leden en ouders feestelijk afgesloten met een bbq en een feestavond. Tussen alle festiviteiten door wordt ook stil gestaan bij het afscheid van trainer Marcel Versteeg (gaat naar Good Luck) en teambegeleider Leen Hokke, die na 14 jaar stopt.

Als Korbatjo voor eigen publiek wint doet het hele goede zaken, want dan maken de Beijerlanders uiteindelijk zelfs nog kans om te promoveren naar de 1e klasse. Korbatjo kan alle support volgende week goed gebruiken, dus #komlaatjehoren! Ook Korbatjo 2 speelt volgende week thuis tegen Seolto aanvang 14:00 uur. Korbatjo 1 start om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers Korbatjo (iedereen heeft gescoord): Abe Lorenz en Alex de Reus (beiden 3x), Aranka en Carlo van Veen (beiden 2x), Anne van Nes, Iris Nienhuis, Chaim Reedijk en Ruby Vermaas (allen 1x)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant