In 's-Gravendeel zijn acht tuinen te bezoeken.
In 's-Gravendeel zijn acht tuinen te bezoeken. Stock

Open Tuinen Dag in ‘s- Gravendeel op 17 juni

Algemeen 818 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Voor de 30ste keer organiseert Groei&Bloei Hoeksche Waard een Open Tuinen Dag. Deze dag is ieder jaar in een andere kern van de Hoeksche Waard, dit jaar in ‘s -Gravendeel. Daar zijn 8 tuinen te bezoeken. 6 tuinen zijn met de fiets of lopend goed te bereiken, 2 tuinen liggen iets verder weg, aan de Platte Schenkel 3 en aan de Wacht 11a.

Alle leden van Groei&Bloei hebben gratis toegang. Bij iedere tuin zitten 2 poortwachters om de toegangkaart af te tekenen, die u krijgt bij de 1e tuin die u bezoekt op vertoon van uw lidmaatschapskaartje of na betaling. Het paspartout voor 8 tuinen kost 7 euro voor niet leden. Met het paspartout heeft u dan toegang tot de 8 tuinen en in de tuin aan de Platte Schenkel kunt u op het terras genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. Bovendien kunt een stukje taart kiezen. Alle taarten zijn gebakken door vrijwilligers van Groei&Bloei.

In de tuin van Smitsweg 7a kunt u ook nog iets fris drinken. Er zijn zitjes om te genieten van het drankje en het zicht op de tuin. De tuineigenaren vinden het leuk om met de bezoekers een praatje te maken over hun tuin en vragen te beantwoorden. Als u de tuin verlaat kunt u bij de poortwachters nog een reactie noteren in een klein boekje, dat de tuineigenaren na afloop krijgen. Dan kunnen ze op hun gemak lezen hoe u de tuin ervaren heeft. Als het weer een beetje meewerkt kunt u tussen 10 en 17 uur genieten van het moois dat te zien is in de tuinen.

Woont u in Puttershoek of Maasdam en heeft u een leuke tuin, dan kunt u volgend jaar ook meedoen, want in juni 2024 wordt de Open Tuinen Dag georganiseerd in Puttershoek en Maasdam. Als u uw gegevens noteert bij de poortwachters dan neemt de werkgroep Open Tuinen contact met u op om e.e.a. door te nemen. Wie weet hoort u dan ook bij de tuineigenaren die met veel plezier terugkijken op hun deelname aan de landelijke Open Tuinen Dag van Groei & Bloei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant