Er was meteen een klik.
Er was meteen een klik. Privé

Muziekvereniging Wilhelmina start seizoen met nieuwe dirigent: Jeroen Schippers

Algemeen 1.722 keer gelezen

Nadat Martijn Krijnen in januari van dit jaar was gestopt, volgde er een interim periode met Anno Appelo vanwege een gezamenlijk concert met NLS uit Klaaswaal.

Numansdorp - In deze tijd kon de zoektocht worden opgestart en zijn er na het vertrek van Anno Appelo diverse proefdirecties geweest met een drietal kandidaten. Een van deze kandidaten was Jeroen Schippers. De klik was er meteen van beide kanten. Vorige week is het contract getekend en is Schippers officieel de nieuwe dirigent van Wilhelmina. Jeroen is geboren en getogen in het oosten van het land en als muzikant opgegroeid in Glanerbrug. In 2008 heeft rondde hij zijn studie af aan het Rotterdams conservatorium. In 2006 kreeg hij een vaste aanstelling bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine waar hij sinds 2012 solotrompettist is. Daarnaast is hij sinds 2011 als dirigent actief. Momenteel is hij verbonden aan het harmonieorkest Semper Crescendo uit Dreischor. Ook is hij sinds 2020 hoofdvakdocent Trompet aan het CODARTS conservatorium in Rotterdam. Vol enthousiasme is er gestart met een nieuw programma, er staan al leuke projecten op stapel. Het eerste grote concert is 16 december in de sporthal in Numansdorp. Ook vindt in oktober een musical plaats, ‘Klimaatpiraat’.

Daarnaast ben je ook van harte welkom om eens te komen kijken tijdens een van de repetities op maandag van 19.45 uur tot 22.00 uur in het clubgebouw aan de Buttervliet 1a in Numansdorp. Naast het orkest beschikt Wilhelmina ook over een slagwerkgroep die op dinsdagavond repeteert in datzelfde gebouw. Ook is er een compleet opleidingstraject voorhanden (voor zowel jeugd als volwassenen) en beschikken ze over een opleidingsorkest dat op maandagavond repeteert van 19.00 tot 19.45 uur.

En ben je muzikaal maar vind je iedere week repeteren wat veel, sluit je dan aan bij de gelegenheids- Dweilband, die weinig repeteert, wel optreedt af en toe en die nog wel wat enthousiaste muzikanten zou willen toevoegen aan de band.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant