De doelman van Den Hoorn redt stijlvol op een kans voor SHO. (foto: pr SHO)
De doelman van Den Hoorn redt stijlvol op een kans voor SHO. (foto: pr SHO)

SHO ondanks verlies poulewinnaar

Algemeen 378 keer gelezen

Oud-Beijerland - Voor de derde en laatste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi moest SHO op bezoek bij Den Hoorn, een club waartegen nog niet eerder werd gespeeld. Door de winst in de twee eerdere bekerduels was SHO al zeker van deelname aan de volgende ronde terwijl de gastheren nog met lege handen stonden en daarmee al waren uitgeschakeld. Trainer Hans Maus begon weer met dezelfde elf die ook in de twee vorige wedstrijden aan de aftrap stonden.

Den Hoorn klapte er meteen vanaf de aftrap vol op en dat had al in de derde minuut resultaat. Bij het uitverdedigen schoof Robin Winkels de bal in de voeten van een thuisspeler die simpel voor 1-0 kon zorgen. Een fout die de aanvoerder van SHO niet vaak is overkomen.
Na tien minuten was de de schade al snel weer gerepareerd, de eerste goed opgezette Beijerlandse aanval leverde de gelijkmaker op van Kevin Angel, 1-1.
SHO ging nu de toon zetten wat een paar aardige mogelijkheden opleverde, goed keeperswerk van doelman Van der Windt voorkwam erger voor Den Hoorn. Na de drinkpauze halverwege bleef Joost van Eck licht geblesseerd aan de kant en voor hem kwam Yur Snoek binnen de lijnen, die dinsdagavond een goede tweede helft speelde tegen ASWH.
Na nog wat mogelijkheden die om zeep werden geholpen was het vlak voor de pauze toch raak. Jesse Vermaat trok met een fraaie actie vanaf rechts de zestien in en met een harde schuiver in de verre hoek bracht hij SHO op voorsprong: 1-2.

Omdat SHO tot dusver in de voorbereiding op de competitie over het algemeen in wedstrijden na de rust goed voor de dag komt was het derhalve wachten op vergroting van de voorsprong. Dat viel dit keer behoorlijk tegen. In het begin van de tweede helft was SHO nog de bovenliggende partij maar langzaam maar zeker gingen de Beijerlanders de grip verliezen. De thuisclub voelde dat goed aan en ging nog wat meer gas geven wat een paar hachelijke situaties voor het doel van Niels Steehouwer opleverde.

Ruim een kwartier voor tijd viel dan toch de op dat moment verdiende gelijkmaker toen de SHO-afweer de bal niet of onvoldoende kreeg weggewerkt: 2-2.
Meteen kwamen er twee verse krachten in bij het in oranje/zwart spelende Steeds Hooger.
Bart van Eck en Jesse Vermaat werden vervangen door Jurre Altena en David de Bruin (18). Door laatstgenoemde speeltijd te gunnen kan trainer Hans Maus de eerste debutant uit de eigen jeugd van SHO onder zijn leiding op zijn bingokaart afkruisen. David had vorige week al een goede indruk achtergelaten in de wedstrijd van SHO 2 tegen Vierpolders 1 (4-2) wat dus nu werd beloond met een invalbeurt bij ‘het eerste’. Ook voor Altena kon de invalbeurt als beloning worden gezien na zijn zes treffers in twee duels bij het tweede. Maar met een paar ondermaatse voorzetten kon hij dit keer van kruimels geen brood maken.
In de slotfase was elke lijn uit het spel van SHO verdwenen en de te verwachten derde tegentreffer viel kort voor het einde dan ook. Weer lukte in het overbevolkte strafschopgebied van SHO niet om de bal rücksichtloss op te ruimen waarna Steehouwer wederom kansloos was: 3-2.
Zo heeft de technische staf van SHO deze week nog wel enig reparatiewerk op de trainingen voor de competitie-ouverture van komende zaterdag op sportpark Jaap Riedijk in Spijkenisse.
Heinenoord won met 2-1 op bezoek bij HBSS en eindigt, net als SHO, op zes punten waarbij SHO poulewinnaar is vanwege een beter doelsaldo. Beide Hoekschewaardse clubs gaan door naar de volgende ronde.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jesper Troost, Danny Kerpel, Luc Rozendaal, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Joost van Eck, Robin Winkels; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel.
Wissels:
22’ Yur Snoek voor Joost van Eck
68’ Jurre Altena voor Jesse Vermaat
68’ David de Bruin voor Bart van Eck
75’ Sam Reedijk voor Danny Kerpel
Doelpunten:
03’ 1-0
10’ 1-1 Kevin Angel
44’ 1-2 Jesse Vermaat
68’ 2-2 Jesper Troost
84’ 3-2


Kaarten: Scheidsrechter Frank Meeuwenoord had geel voor Ferdinand Römelingh en Jesper Troost van SHO en Rens de Vreede en Noah Hes van Den Hoorn.

23-09-2023 Spijkenisse - SHO 

Zaterdag begint voor SHO de competitie met een uitwedstrijd tegen Spijkenisse. Het laatste competitietreffen tussen beide ploegen op sportpark Jaap Riedijk was in het laatste hoofdklasseseizoen van SHO 2014/15 en eindigde in 1-1. Daarna speelde SHO nog wel een paar oefenwedstrijden aan de overkant van het Spui maar was daarin weinig succesvol. Aanvang 14.30 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant