Afbeelding

Heinenoordtunnel komend weekeinde dicht richting zuiden

Algemeen 924 keer gelezen

Heinenoord - De Heinenoordtunnel is afgesloten van vrijdag 22 september 22.00 uur tot maandag 25 september 05.00 uur richting Bergen op Zoom.

Tot het einde van 2023 is de Heinenoordtunnel nog 6 weekenden en 4 nachten dicht in 1 rijrichting. In 2024 gaat de renovatie verder.

Afsluiting september 2023

De actuele planning voor 2023 en de voorlopige planning voor 2024 vindt u op de projectpagina van de Heinenoordtunnel. Als de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel bij ‘s-Gravendeel in die rijrichting tolvrij is.

Omleidingen voor wegverkeer

Doorgaand (vracht)verkeer richting Bergen op Zoom (van noord naar zuid) wordt omgeleid via de A15, A16 en A17.Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A15, A16 en N217 Kiltunnel.

Werkzaamheden Heinenoordtunnel

Dit weekend, én de komende maanden, gaat men verder met het installeren van de nieuwe installaties en systemen en alles wat daarbij hoort. Denk aan camera’s, omroepsystemen en slagbomen. Dit betekent ook veel kabels en leidingen aanbrengen, systeemkasten plaatsen en verder werken in het middentunnelkanaal en de dienstgebouwen.

Bussen rijden volgens dienstregeling

Tijdens de afsluitingen in het weekend rijden de bussen van Connexxion en Arriva conform de normale dienstregeling. Bussen kunnen door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in de weekenden een goed en – afhankelijk van herkomst en bestemming – een sneller alternatief voor de auto. Een OV-chipkaart is niet nodig, in- en uitchecken kan met een betaalpas. Meer informatie op de website van OV Pay. De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via de website van Connexxion of via de website van 9292.

Overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren gratis

De overtocht bij het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen (Spijkenisse) is gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur. De overtocht voor auto’s (inclusief inzittenden) en voetgangers is niet gratis. De veerdiensten Rhoonsveer en Puttershoek varen tussen september en mei niet in de weekenden.

Opruimen afzettingen en verwijderen maatregelen

Komende tijd worden de verschillende afzettingen nog opgeruimd, ook in de gemeente Moerdijk, die nodig waren om wegen af te sluiten voor sluipverkeer. Ook worden de wegen die aangepast waren voor de doorstroming en de veiligheid weer teruggebracht naar de oude situatie. Het gaat dan onder andere om de aanpassingen van de A16 bij Dordrecht. Dit wordt gecombineerd met de afsluiting van de Drechttunnel in de avond en nacht van 19 op 20 september 2023.

Kijk voor route-informatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of de website Van A naar Beter. Voor de actuele verkeerssituatie op de omleidingsroutes kijkt u op de website Renovatie Heinenoordtunnel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant