Afbeelding

SSS eenvoudig langs OSV Oud-Beijerland

Algemeen 429 keer gelezen

Klaaswaal - Het competitieschema van de KNVB bij liet zien dat de ploegen uit Klaaswaal en Oud-Beijerland direct in hun eerste wedstrijd van de reguliere competitie aan elkaar waren gekoppeld.

De wedstijd kreeg helaas niet de kenmerken van een derby mee. Het werd een eenzijdige wedstrijd die SSS op eenvoudige manier in een ruime overwinning wist te beslissen.

Al na 6 minuten na het eerste fluitsignaal van Orlando Fonseca uit Spijkenisse lag de bal al in het doel van Oud-Beijerland. Een actie van de fysiek sterke Nick Rorijs op de achterlijn zorgde er voor dat hij de bal op fraaie wijze terug kon trekken in de 16 meter waar de aanstormende Tim van Zetten zijn verjaardagscadeau al direct kon uitpakken. Met een bekeken schuiver scoorde hij de 1-0. SSS combineerde er lustig op los en maakte goed gebruik van de ruimtes die Oud-Beijerland de Klaaswalenaren bood.

Een cornerbal genomen door Dennis den Haan bereikte het hoofd van Nick Rorijs, maar zijn kopbal ging in de 16e minuut rakelings over het doel van keeper Levestone. Na krap een half uur spelen bracht SSS de marge op 2 doelpunten doordat Tim van Zetten wederom het net liet bollen, nadat Dennis den Haan een grove fout in de verdediging van Oud-Beijerland onderschepte. 
Hij ging alleen op de Oud-Beijerlandse sluitpost af en kreeg steun van Van Zetten. Niet zelfzuchtig tikte Den Haan de bal opzij en kon de 2-0 worden aangetekend. Oud-Beijerland had echter in de 40e minuut een uitstekende kans om de marge te verkleinen, maar het geweldige blok van verdediger Niels Huizer voorkwam een treffer.

Na negen minuten in de tweede helft besliste Dennis den Haan de wedstrijd door een diagonale schuiver in de verre hoek te plaatsen. Hij liet keeper Levestone kansloos en zorgde voor 3-0. Oud-Beijerland kreeg nog meer tegenslag te verwerken doordat Calvin van Beijeren met rood het veld moest verlaten vanwege het onreglementair afstoppen van vleugelspeler Joshua Nagelhout. De vrije trap die daarop volgde werd door Dennis den Haan langs de muur in het Oud-Beijerlandse doel geschoten. De wedstrijd was hiermee gespeeld. 
SSS hoefde niet meer zo nodig en Oud-Beijerland probeerde de schade nog enigszins te beperken. De laatste 25 minuten werd er niet meer gescoord waarna SSS na afloop een ruime overwinning kon gaan vieren.

Trainer Paul Bestebreur krijgt hiermee met zijn ploeg de gedroomde competitiestart. Zaterdag 30/9 ronde twee. Dan speelt SSS uit tegen Slikkerveer. Die ploeg verloor met 1-0 bij CKC. De aftrap op sportpark Reyerpark in Ridderkerk is om 14.30 uur.

Diezelfde zaterdag 30 september ontvangt OSV op sportcomplex ‘Olympia’ LMO, dat de thuiswedstrijd tegen SVS, de komende tegenstander van FC Binnenmaas, met 5-3 wist te winnen. 

SSS: Cas Abbas – Jaimy Hamerslag, Niels Huizer, Feni Bileti en Jasper van de Velde – Frank van der Linden (74. Nour-Eddine Bouarfa) en Antonie Robalo Monteiro – Joshua Nagelhout, Tim van Zetten (87. Stefan Bervoets) en Dennis den Haan – Nick Rorijs (87. Kevin de Bie).


OSV Oud-Beijerland:
Donovan Levestone – Yaimo van Gestel, Edinho Piqué (33. Ajdin Ducic), Anel Kudic en Calvin van Beijeren – Mounir Battouh (70. David Tshibanda), Shurnel Francois (79. Kililou Agrièn) en Ryan Langenberg – Raylicho Babel, Renzo Dolk en Jayden Spiering (70. Jeandre Andrea)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant