SHO en Spijkenisse deelden zaterdag de punten. (foto: pr SHO)
SHO en Spijkenisse deelden zaterdag de punten. (foto: pr SHO)

SHO en Spijkenisse delen de punten

Algemeen 490 keer gelezen

Oud-Beijerland - SHO begon zaterdag 23 september de competitie met een uitwedstrijd bij Spijkenisse, dus relatief dichtbij huis. Het was bijna negen jaar geleden dat SHO voor de competitie op sportpark Jaap Riedijk moest aantreden. Op 13 december 2014 werd het op hoofdklasseniveau 1-1 met als doelpuntenmakers Juliën Gret en Joey Kleijn. 
Trainer Hans Maus begon, net als in de drie bekerwedstrijden, weer met dezelfde elf spelers. Al na een paar minuten ging het mis voor de Beijerlanders. Na balverlies in de verdediging lukte het doelman Niels Steehouwer niet om rigoureus opruiming te houden waarna het voor Jeffrey Duijnstee een koud kunstje was om in het lege doel te scoren: 1-0.

Nadat SHO de tegenslag verwerkt had bleef het team van Maus verder onheil voorlopig bespaard. Maar aanvallend hield het ook niet over. Het lukte in de eerste helft niet om doelgevaar te stichten en doelman Ozrak hoefde zich nauwelijks in te spannen.

Tien minuten voor de rust, terwijl SHO de zaakjes verdedigend aardig op orde leek te hebben, sloeg het noodlot opnieuw toe. Uitgerekend Rowdy Rijsdijk maakte gebruik van alle vrijheid die hij aan de linkerkant had en liet met een fraai schot de tegen de zon inkijkende doelman Niels Steehouwer kansloos: 2-0. Rijsdijk kwam in elf seizoenen bij SHO tot 115 competitie- en 21 bekerwedstrijden. Hij was 17 keer trefzeker en maakte er ook nog een paar in penaltyseries in diverse toernooien. En nu dus in zijn eerste optreden tegen SHO ook een doelpunt waarmee hij de wedstrijd op slot leek te gooien. 

De tweede helft begon SHO met twee wissels, Jeroen Eikelenboom kwam voor Ferdinand Römelingh en Yur Snoek loste Kevin Angel af.
Het bleef aanvankelijk tobben voor SHO en de thuisclub leek het wel goed te vinden. Na tien minuten greep de SHO-trainer nogmaals in, met Dedier Bos bracht hij een extra aanvaller voor verdediger Danny Kerpel. Het had even tijd nodig maar SHO kreeg wat meer grip en zo’n twintig minuten voor tijd kwam de aansluiting. Dedier Bos zette de aanval op waarna doelman Ozrak enigszins grabbelde bij de voorzet van Joost van Eck en wist Dedier uiteindelijk de bal in het doel te werken: 2-1.

SHO werd dreigender en goed tien minuten na het doelpunt nam Maus de gok om nog een resultaat te boeken en stuurde de kopsterke Aron van Schaik het veld in voor Luc Rozendaal. En zonder dat de invaller het leer aangeraakt had viel de gelijkmaker. Dedier Bos stoomde aan de linkerkant op en leverde een perfecte voorzet af die door Tim de Pender in de verre hoek werd gekopt: 2-2.
In de slotfase werd het nog wel even spannend. Eerst was SHO nog dichtbij de winst, maar Ozrak en de paal hielden de thuisclub overeind en al in blessuretijd ontsnapte SHO op miraculeuze wijze na een hoekschop waarbij het leer na de inzet via een verdediger, de doelman en de lat het veld weer in caramboleerde, zodat de 2-2 op het bord bleef.
De deling zal vooral voor Spijkenisse als verlies voelen omdat zij eerder in de wedstrijd de winst voor het grijpen hadden.


Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jesper Troost, Danny Kerpel, Luc Rozendaal, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Joost van Eck, Robin Winkels; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel.
Wissels:
46’ Yur Snoek voor Kevin Angel
46’ Jeroen Eikelenboom voor Ferdinand Römelingh
55’ Dedier Bos voor Danny Kerpel
82’ Aron van Schaik voor Luc Rozendaal
86’ Danny Kanters voor Joost van Eck

Doelpunten:
04’ 1-0 Jeffrey Duijnstee
25’ 2-0 Rowdy Rijsdijk
70’ 2-1 Dedier Bos
83’ 2-2 Tim de Pender

Kaarten:
Scheidsrechter Cor van Elswijk, hij floot in april ook SHO - BVCB (2-1), had geel voor Jeffrey Duijnstee van Spijkenisse.

30-09-2023 SHO - Sparta (AV)
Zaterdag krijgt SHO met Sparta (AV) een tegenstander op bezoek waartegen nog niet eerder werd gespeeld. De Rotterdammers werden kampioen in de tweede klasse en begonnen met een 3-1 overwinning op Terneuzense Boys goed aan de nieuwe jaargang. Aanvang 15.00 uur.

Loting districtsbeker
In de volgende ronde van het districtsbekertoernooi heeft SHO 1 een uitwedstrijd geloot tegen het Vlaardingse Zwaluwen (4e divisie) en SHO 2 speelt thuis ten EMM’21 uit Roelofarendsveen. Speeldatum zaterdag 21 oktober.
In deze ronde worden 32 wedstrijden gespeeld en zijn 32 ploegen vrijgeloot, zodat daarna het toernooi verder gaat met 64 clubs.

Loting BetCity Cup
In dit door Voetbal Rotterdam georganiseerde toernooi speelt SHO thuis tegen FC Dordrecht (AV). Deze wedstrijd staat voor dinsdag 10 oktober op de kalender.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant