foto: Eric Ideler
foto: Eric Ideler

Workshop Learn2Sing Edition 2023

Algemeen 766 keer gelezen

Regio - Eind oktober start bij Mainport Barbershop Singers weer de jaarlijkse workshop Learn2Sing. Op donderdagavond 26 oktober vindt de aftrap plaats in het Yulius College in Rotterdam.

Een uitgelezen kans voor mannen om antwoord te vinden op de vraag: kan ik een beetje zingen en vind ik het leuk? Veel mannen zingen graag maar zetten niet zo snel de eerste stap naar een vocal group. Dat is jammer want zingen ontspant en het is gezond. Maar muziek maken met elkaar is vooral big fun
Om al die verborgen talenten in Rotterdam en omstreken in de gelegenheid te stellen een keer zonder allerlei verplichtingen kennis te laten maken met (close harmony) zingen in groepsverband, wordt vanaf donderdag 26 oktober de Workshop Learn2Sing georganiseerd.

De workshop omvat 4 donderdagavonden in oktober en november in samenwerking met Mainport Barbershop Singers.
Docent en dirigent is Jurate Haasdijk. In de workshop worden op een toegankelijke manier diverse zangtechnische aspecten behandeld zoals ademhaling, houding, stemvorming en presentatie. Er wordt een leuke song van The Beatles en enkele zogenaamde ‘tags’ ingestudeerd die aan het eind van de workshop -16 november- door de cursisten samen met het koor tijdens een mini-concert voor familie, vrienden, kennissen en andere belangstellenden worden gezongen.
De workshop richt zich op a capella singing en de song en andere oefeningen zullen dan ook 4 stemmig ingestudeerd worden. Een noot kunnen houden is prettig maar je hoeft geen ervaren zanger te zijn of noten te kunnen lezen. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om te zingen. En je familie en vrienden te verrassen met je zangkunsten! De workshop wordt gehouden in het Yulius College (nabij Hofplein) aan de Heer Bokelweg 260 te Rotterdam.

Het afsluitende vriendenconcert vindt 16 november plaats in de sfeervolle zaal De Windwijzer in Vlaardingen. Start donderdag 26 oktober 2023, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Kosten: € 20,00, met Rotterdampas € 10,00.
Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.barbershopsingers.nl. Of loop gewoon binnen op 26 oktober en meld je ter plekke aan. Dat kan ook.

Mainport Barbershop Singers is een close harmony mannenkoor dat vooral zingt in de speci?eke barbershop stijl. Die stijl staat bekend om de mooie harmonieën. Het koor is met ruim 30 zangers één van Nederlands grootste mannen barbershopkoren. Mainport Barbershop Singers is lid van de overkoepelende organisatie Holland Harmony en neemt deel aan de 2-jaarlijkse landelijke Conventie. Een koor met ambitie!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant