De verhalen van de gids in de huifkar, historisch en humoristisch, werden erg gewaardeerd door de bezoekers van het Odensehuis. (foto: pr Odensehuis HW)
De verhalen van de gids in de huifkar, historisch en humoristisch, werden erg gewaardeerd door de bezoekers van het Odensehuis. (foto: pr Odensehuis HW)

Odensehuis beleeft ‘dag met gouden randje’ op Tiengemeten

Algemeen 807 keer gelezen

Tiengemeten - Dankzij een gulle gift van de inmiddels opgeheven Wereldwinkel Oud-Beijerland hebben 30 bezoekers en vrijwilligers van het Odensehuis afgelopen vrijdag 22 september een geweldige dag beleefd op Tiengemeten.

,,Het was een dag met een gouden randje’’, vertelt Deborah van Abkoude, coördinator van het inloophuis voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie. ,,Het weer zat ongelooflijk mee, de zon heeft zich laten zien en het enthousiasme was groot.’’

Bestuursleden Leen Vermaas en Gerrie de Jong van de Wereldwinkel waren ook van de partij. Het gezelschap heeft een rondrit gemaakt in de huifkar die klaarstond bij aankomst op het eiland. ,,Het was genieten van het prachtige uitzicht over water en land, van dieren als zwanen en Schotse Hooglanders, van geurende munt en prachtige bloementuinen’’, verhaalt Deborah van Abkoude.

De historische en tegelijk humoristische verhalen van de gids kleurden het bezoek. Enthousiaste opmerkingen van de bezoekers: ,,Die mooie koeien, zo veel heb ik er nog nooit gezien. In de huifkar moet je eigenlijk andersom zitten. Het leukste is dat je het met elkaar doet. Als ik niks zeg, is het goed. Indrukwekkend gezellig. Je kunt bij deze soort goed de koe bij de horens vatten.’’

Het Landbouwmuseum en het Rien Poortvlietmuseum werden ook bezocht. Een ander hoogtepunt was de lunch met verwarmende linzensoep en belegde broodjes, vruchtensap en een appeltje (voor de dorst).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant