Afbeelding

Jaarlijkse studie- en inspiratiemiddag Hoeksteenscholen

Algemeen 504 keer gelezen

Oud-Beijerland - Dinsdagmiddag 26 september ontmoetten de circa 100 medewerkers van de Hoeksteenscholen elkaar in Kerkelijk Centrum Maranatha in Oud-Beijerland. 
Centraal stond het thema ‘Elk kind een veilige leer- en leefsituatie?!’ Een actueel onderwerp, zeker met alles wat er speelt in gezinnen en waar kinderen thuis en op school zoal mee te maken hebben.

Maria Vermeulen (trainingsbureau Salouz, docent HBO Pedagogiek en coördinator MRK) verzorgde een inspirerende hoofdlezing. Door veel gebruik te maken van casuïstiek is het besef van vroegtijdig signaleren en handelen benadrukt. Na een pauze van ontmoeten was er volop ruimte voor intervisie in de verschillende gespreksgroepen.

‘Als Hoeksteenscholen leggen we een belangrijk fundament in levens van kinderen. Samen bouwen we aan een veilige leer- en leefsituatie. Een bekend gezegde leren we de kinderen al vroeg aan op school: voorkomen is beter dan genezen. En: goed voorbeeld doet goed volgen. Wat kan een leerkracht van grote betekenis zijn’, zegt directeur Cees van Koeveringe. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant