Afbeelding

Twee historische romans Marja Visscher in herdruk

Algemeen 486 keer gelezen

Klaaswaal - Bij uitgeverij Zomer & Keuning verscheen een remake van twee door Marja Visscher geschreven historische romans.

‘Maannachten’ nu getiteld als ‘De muze van de kunstschilder’ waarin Joséphine Fesser in de zomer van 1860 in de Parijse kunsthandel de kunstenaar Johan Barthold Jongkind tegenkomt. Vanaf het moment dat Joséphine een schilderij van hem koopt en hem uitnodigt om bij haar te komen eten, wijkt hij nauwelijks nog van haar zijde. Zij wordt zijn toegewijde vriendin, zakenpartner en muze. 
De muze van de kunstschilder is een verhaal over leven voor de kunst en leven voor de liefde. Lees deze bijzondere onalledaagse liefdesgeschiedenis tussen Joséphine en Jongkind (1819-1891).

De andere roman werd geschreven onder de titel ‘De wolkenkijker’, deze heeft nu de titel ‘De thuishaven aan de Westerschelde’. Hoofdrol speelster in dit boek is Sara Hoevenaar, de echtgenote van de iets meer dan tweehonderd jaar geleden overleden Zeeuwse mensenredder en zeeloods Frans Naerebout. Deze roman werpt het licht op Sara die verantwoordelijk is voor negen kinderen, zes van haar zelf en drie van een te vroeg overleden schoonzusje. 
De oudste van de drie, Mattheus, weigert haar als moeder te zien en loopt weg. In de zoektocht om hem te vinden ontmoet ze equipagemeester bij de VOC Johannes Benteyn die haar aanvankelijk wil helpen. Maar als Mattheus wordt geronseld voor de grote vaart, ontdekt Sara een hele andere kant van Benteyn.
Marja Visscher brengt een ode aan Sara, die in het duister van de geschiedenis haar bescheiden, maar zo belangrijke rol speelde in het alledaagse Vlissingen in de achttiende eeuw.

De boeken zijn voorzien van een prachtige nieuwe omslag! Het boek is uiteraard ook weer verkrijgbaar als e-book en luisterboek!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant