Zondag 15 oktober in de Dorpskerk Westmaas.
Zondag 15 oktober in de Dorpskerk Westmaas. Privé

Jiddische muziek door The Klezmer Society

Algemeen 570 keer gelezen

Westmaas - Na een lang zomerreces vervolgt de Concertcommissie Hoeksche Waard op zondag 15 oktober de concertserie met een optreden van The Klezmer Society.

The Klezmer Society bestaat uit vier musici, Bert Vos, viool, Iefke Wang, viool, Elianne van Ee, accordeon, zang en Eva van de Poll, cello. Zij presenteren hun nieuwe programma “Dos Klezmer Shifl”, een programma met vrolijke en melancholische klanken.

Klezmer is een heel breed genre waarin improvisatie een belangrijke rol speelt. The Klezmer Society speelt vooral in de Oost-Europese traditie. Vanaf het midden van de 18e eeuw ontstond in Oost-Europa geleidelijk aan uit volksmelodieën, die op bruiloften en feestdagen werden gespeeld, het genre dat later Klezmer werd genoemd, voornamelijk op strijkinstrumenten maar ook op houtinstrumenten. In het begin van de 20e eeuw verhuisde Klezmer samen met de Oost-Europese Joden, die hun geluk in de Verenigde Staten zochten, met hen mee en kwam het zwaartepunt van het genre in Amerika te liggen. De traditionele samenstelling van de bands veranderde: koperblazers en klarinet werden belangrijker. 

Concertgegevens: zondag 15 oktober, Dorpskerk Westmaas, (ingang Roolaan 1) aanvang: 14.30 uur. Toegang: € 15,00 en € 5,00 voor leerlingen Muziekschool en jeugdleden orkesten tot 18 jaar. Voorverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland. Online bestellingen kunnen worden geplaatst via deze link: https://www.cchw.nl/bestellen. Ook zijn kaarten verkrijgbaar aan de kassa. Voor meer informatie: www.cchw.nl. Programmawijziging: het geplande concert op 10 december door het landelijk kamerkoor 16WAD is geannuleerd. Daarvoor in de plaats zal één van de topkamerkoren in Nederlend, het Vocaal Ensemble William Byrd uit Leiden o.l.v. Nico van der Meel, een optreden verzorgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant