Podiumplek voor Dennis Hauger van MP Motorsport in Macau, China tijdens de FIA Formula 3 World Cup Series. (foto: Dutch Photo Agency)
Podiumplek voor Dennis Hauger van MP Motorsport in Macau, China tijdens de FIA Formula 3 World Cup Series. (foto: Dutch Photo Agency)

Dennis Hauger pakt podium met MP Motorsport in Macau

Algemeen 336 keer gelezen

Westmaas - De prestigieuze Macau Grand Prix was dit jaar terug voor de 70ste keer. Het altijd verassende straat circuit gaf ook in 2023 weer een spannend spektakel, met meerdere safety cars, een rode vlag en spannende on-track gevechten. Dennis Hauger had tijdens de race al een podium plek gepakt door op de derde plek te rijden, maar tijdens de laatste restart van de race pakte hij de tweede positie.

De laatste editie in 2019 werd gewonnen door MP Motorsport uit Westmaas, toen met coureur Richard Verschoor. Vanwege covid nam de Formule 3 race dit jaar weer voor het eerst plaats sinds 2019. MP Motorsport trad aan met huidige Formule 3 coureur Mari Boya, MP Formule 2 coureur Dennis Hauger en Indycar coureur Marcus Armstrong.

Het Nederlandse MP Motorsport team kende lastige kwalificaties, maar herpakte zich tijdens de hoofdrace waardoor de snelheid er goed in zat. De hoofdrace op zondagochtend Nederlandse tijd heeft een tijd stil gelegen vanwege een harde crash wat eindigde in een auto waar de vlammen uitkwamen. Op dit moment reed de Noorse Dennis Hauger al op de derde plek. Met nog vijf ronden te gaan begon de race opnieuw achter de safety car. Meteen tijdens de restart pakte Hauger de tweede positie, en heel kort nog de leiding van de race maar kon dit in een direct gevecht met Browning niet vasthouden en kwam op de tweede plek terecht. Vanwege een crash eindigde de race achter de safety car.

Het was de eerste keer dat Mari Boya op het circuit reed, en een goede indruk achter liet. Hij kwalificeerde zich als 10e voor de Qualifying Race op zaterdag, daar eindigde hij als zesde en pakte tijdens de hoofdrace de vierde positie. Marcus Armstrong kende een lastiger weekend, en moest de hoofdrace vanaf P22 beginnen. Door een incident in de slotfase eindigde hij in P18.

De Macau Grand Prix maakt deel uit van de FIA Formula 3 World Cup, de race is een losstaand evenement en behoort niet tot het seizoen van de FIA Formule 3 waar MP Motorsport jaarlijks in uitkomt met 3 auto’s.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant