In de 25e minuut benutte Kevin Angel voor SHO een toegekende strafschop. (foto: pr SHO)
In de 25e minuut benutte Kevin Angel voor SHO een toegekende strafschop. (foto: pr SHO)

Langverwachte derby SHO-NSVV duurt half uur

Algemeen 435 keer gelezen

Oud-Beijerland - Voor het eerst in ruim elf jaar stond de tweestrijd SHO - NSVV weer op de kalender. Was het vorige keer nog een eilandderby, sinds de herindeling kan zelfs gesproken worden van een gemeentelijk duel, waarmee van lieverlee alle grenzen vervagen.
Na de vrijdag met prachtig najaarsweer, perfect om bij te voetballen, gooide Pluvius op zaterdag door wederom overvloedige neerslag lelijk roet (beter gezegd water) in het eten.
Desondanks mocht over de publieke belangstelling niet worden geklaagd, wat een goed gevulde tribune opleverde.
Dan de wedstrijd, die nog geen half uur duurde. SHO was in die tijd de wat initiatiefrijkere ploeg maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. De op de counter loerende bezoekers kwamen ook niet verder dan wat dreigende momenten.

Nadat het spel tweemaal had stilgelegen voor blessurebehandelingen van eerst Jesse Vermaat, die aanvankelijk strompelend maar daarna toch weer voluit verder kon en - de bijna gebruikelijke - verzorging voor Bart van Eck die ook weer snel in het ritme was, kwam SHO na zo’n 25 minuten op voorsprong.
Het eerste echt gevaarlijke moment van SHO leverde een corner op. Bij het nemen van de hoekschop werd Jesse Vermaat door Quinton Burk dusdanig gehinderd dat het voor scheidsrechter Van Elswijk voldoende was om naar de stip te wijzen. De jarige Kevin Angel (31) liet doelman Jarmo Hartgers kansloos: 1-0.
Een paar minuten later ging Michael Ouwens in het strafschopgebied van SHO naar de grond en bleef liggen. Meteen gingen alle alarmbellen af, mede gezien recente situaties in het betaald voetbal en werd een haag van paraplu’s om de onfortuinlijke aanvaller geplaatst. De inmiddels gealarmeerde ambulance was gevoelsmatig binnen de aanrijtijd aanwezig en na korte behandeling op het veld werd de speler meegenomen voor verdere controle in het ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij gelukkig ‘s avonds weer naar huis terugkeren.
De aangeslagen ploeggenoten van Ouwens hadden voor die tijd al aangegeven niet verder te willen spelen waardoor het duel na 28 minuten en 40 seconden, volgens de tijdwaarneming van de leidsman, werd gestaakt. Op de door het weer al trieste middag een evenzo triest voortijdig einde van een nog nauwelijks sprankelende derby tussen de twee hoogstspelende ploegen van de Hoeksche Waard.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Joost van Eck, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Kevin Angel.
Doelpunt:
25’ 1-0 Kevin Angel (strafschop)

Scheidsrechter was Cor van Elswijk. De aangestelde scheidsrechter Wout Schaap, teruggekeerd uit het betaald voetbal, kwam om onduidelijke redenen niet opdagen waarna Van Elswijk werd opgetrommeld. Na een klein half uur oponthoud kon de wedstrijd alsnog worden gespeeld. Ook toen zat bij SHO Hans Maus als trainer op de bank.
Van Elswijk had geel voor Quiton Burk en Mitchel Louwerens van NSVV.

(verslag Adri Troeleman, SHO)

Als twee ploegen uit de Hoeksche Waard elkaar treffen in derby’s, leveren ze allebei in de regel een eigen verslag aan. Daarbij wordt nogal eens verschillend tegen het verloop van de wedstrijd, spelsituaties en beslissingen aangekeken. Voor de volledigheid hierbij tevens het verslag van Bas Snijders van NSVV:  

Ernstige blessure van een NSVV-speler zorgt voor staking van de derby tegen SHO 

De wedstrijd bestond uit de bal rondtikken van SHO en NSVV die loerde op de counter. SHO had het balbezit, maar creëerde niets. Het gevaar van NSVV was gekomen van een vrije trap van Mitchel Louwerens, die net over het doel was gevlogen. Daarnaast was Jasper Huisman er een keer vandoor geglipt. Hij werd door de grensrechter van SHO afgevlagd, maar het publiek en scheidsrechter van Elswijk zagen dat het duidelijk geen buitenspel was. Jasper mocht verder van de scheidsrechter, maar misschien lichtelijk afgeleid door de grensrechter kon hij de voor het doel vrijstaande medespelers niet vinden. 
Zonder bal in de buurt voelde een SHO-speler een NSVV-speler in zijn rug lopen en ging slim liggen. Het was in het zestienmetergebied en scheidrechter van Elswijk gaf een strafschop aan SHO. Deze werd benut door SHO-speler Kevin Angel Queijo.

Vanaf de aftrap ging NSVV in de aanval en in de 28e minuut ging NSVV-speler Michael Ouwens neer in het strafschopgebied van SHO. Scheidsrechter van Elswijk gaf een vrije trap tegen NSVV voor een schwalbe. De scheidsrechter had niet in de gaten dat het geen schwalbe was, aangezien Michael Ouwens niet na een schwalbe bewusteloos op de grond komt te liggen. NSVV-aanvoerder Mitchel Louwerens kwam in paniek aanrennen. Daarop toonde de scheidsrechter een gele kaart aan Mitchel Louwerens, waarschijnlijk in de veronderstelling dat Mitchel protesteerde tegen zijn beslissing. 

Snel daarna drong de ernst van de situatie door bij alle aanwezige op het complex. De verzorgers van NSVV en SHO hebben geweldige eerste hulp geboden. Vanaf de kant zag het er niet goed uit en er moest met spoed 112 gebeld worden om een ambulance te laten komen. Nadat de ambulance was gearriveerd was hij weer bij bewustzijn en onder applaus van het NSVV en SHO publiek werd hij in de ambulance verder onderzocht en later naar het ziekenhuis vervoerd. 

Scheidsrechter van Elswijk maakte de juiste beslissing door de wedstrijd te staken. Spelers, staf en publiek van NSVV en SHO waren ontdaan door de situatie. 

Later is gebleken dat Michael Ouwens na het vallen hard met zijn hoofd op het kunstgrasveld is gekomen. Hierdoor verloor hij het bewustzijn. Gelukkig is hij inmiddels weer thuis na een bezoek aan het ziekenhuis en moet hij rust houden om te kunnen herstellen. 

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Quinton Burk, Geoffrey Acheampong, Michael Ouwens, Rick Berghout, Jeroen Voshart, Peter Jan Cazander, Sjoerd Hofstede, Jasper Huisman, Sander Backx, Mitchel Louwerens 

Gestaakt na 28 minuten bij een stand van 1 – 0 

27e min.  1 – 0 Kevin Angel Queijo

(tekst: Bas Snijders)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant