Levi Vugts in de aanval. (foto: Sandra Barth/pr v.v. 's-Gravendeel)
Levi Vugts in de aanval. (foto: Sandra Barth/pr v.v. 's-Gravendeel)

’s-GRAVENDEEL GELIJK TEGEN ZWARTEWAAL

Algemeen 386 keer gelezen

’s-Gravendeel - v.v. ’s-Gravendeel heeft voor de derde maal niet weten te winnen. Met een 2-2 gelijkspel stapte het na een druilerige zaterdagmiddag van het veld. ’s-Gravendeel-trainer Sander Willemstijn moest zijn basiself enigszins aanpassen omdat hij enkele spelers miste wegens blessures én vakantie.

Al vroeg in de wedstrijd keek ’s-Gravendeel tegen een achterstand aan. Na vijf minuten lukte het Danny van der Spuij niet om de bal achter doelman Jimmy Waasdorp in het doel te mikken nadat hij deze al was gepasseerd. Zijn poging was net te zacht. Na de aansluitende hoekschop die door Van der Spuij zelf genomen werd, zette Nick van Sliedrecht de thuisploeg wel op een 1-0 voorsprong. 

Tijd genoeg voor ’s-Gravendeel om iets aan de achterstand te doen. Maar het fysiek sterke Zwartewaal verdedigde stug en ondanks dat ’s-Gravendeel meer in balbezit was, was het lastig om doeltreffend te zijn voor ’s-Gravendeel. 

Niet lang na de openingstreffer werd een inzet van Levi Vugts ternauwernood van de lijn gehaald. In de omschakelmomenten waren de gastheren zelfs heel gevaarlijk en kroop ’s-Gravendeel een enkele keer door het oog van de naald. 

Er waren tweeëntwintig minuten gespeeld en Zwartewaal kwam op 2-0. Aanvoerder Van der Spuij was nu wel trefzeker nadat er door de ’s-Gravendeeldefensie niet daadkrachtig werd ingegrepen. Een minuut later kreeg Perrie Huisman aan de overkant vlak hierna de gelegenheid om de aansluittreffer op zijn naam te zetten. Zijn knappe solo werd tot hoekschop verwerkt. 

Met nog vier minuten op de klok moest Zwartewaal met tien man verder. Nadat Ferry van der Spuij geel had gekregen voor een overtreding, kreeg hij enkele tellen later weer geel omdat hij in discussie ging met de scheidsrechter. Deze was hier niet van gediend, waarna arbiter Gok hem voor de tweede maal het gele kartonnetje toonde. Het was even voor Zwartewaal zoeken naar de juiste formatie. ’s-Gravendeel kon hier net geen gebruik van maken, keeper Ruben Verhagen kon knap redding brengen op een inzet van Luke Remijn.

Met de wetenschap dat ’s-Gravendeel van een man meer situatie gebruik kon maken, zocht het direct na aanvang van deel twee de aanval op. Invaller Leonard van Maaren kreeg een hele grote mogelijkheid, maar Van Maaren schoof de bal naast. En ondanks dat Zwartewaal met tien man moest acteren, werd het diverse malen gevaarlijk maar kon het niet verder weglopen bij ’s-Gravendeel. Jimmy Waasdorp wist met enkele reddingen het aantal tegendoelpunten beperkt houden tot twee. 

Met nog een kwartier te spelen wist Job van der Vorm met een droge knal de stand terug te brengen naar 2-1. En de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Wesley Dijkstra wist de bal knap voor te geven, waarna Luke Remijn nu wel trefzeker was 2-2.

Maar ook na de gelijkmaker wist Zwartewaal nog gevaarlijk voor het ’s-Gravendeel doel te komen. Maar het moegestreden Zwartewaal, was net niet precies genoeg, waardoor het net niet gevonden werd. Tot overmaat van ramp moest Zwartewaal het tot het einde van de wedstrijd met negen man uitzingen. Ook Michael van Mourik moest na het ontvangen van twee keer geel, het strijdperk verlaten.

Maar in de korte tijd tot het eindsignaal werd er niets aan de stand veranderd. Ondanks het derde gelijke spel, blijft ’s-Gravendeel ongeslagen.

Zaterdag 25/11 een thuiswedstrijd voor ’s-Gravendeel. Dan komt GHVV ’13 naar sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Zwartewaal:

Ruben Verhagen, Jelle Troost, Michael van Mourik, Danny v/d Spuij, Ramon de la Haye, Lucas v/d Ven (Glenn Versluis), Jesse Langendoen, Nick van Sliedrecht (Kevin Noordzij), Thierry de Jong, Ferry v/d Spuij, Sander v/d Ven (Max de Man)

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jimmy Waasdorp, Leon de Jong, Bryan Bos, Lorenzo v/d Heijden (46ste Leonard van Maaren), Daan van Son, Job v/d Vorm, Koen Colijn, Luke Remijn, Perrie Huisman (46ste Dejan Bislimi), Levi Vugts, Dustin Zomerhuis (67ste Wesley Dijkstra)

Arbiter: Ahmet Gok uit Den Haag

Scoreverloop:

6de         1-0        Nick van Sliedrecht

22ste  2-0        Danny v/d Spuij

76ste 2-1        Job v/d Vorm

77ste 2-2        Luke Remijn

Gele kaarten:

Ferry v/d Spuij (2 keer), Thierry de Jong, Danny v/d Spuij en Michael van Mourik (2 keer) (Zwartewaal) Luke Remijn (’s-Gravendeel)

Verslag : Jeffrey Nathalia 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant