Applaus na het openen van De Voormekaerkast bij Het Molenschaer. (pr De Voormekaerkast)
Applaus na het openen van De Voormekaerkast bij Het Molenschaer. (pr De Voormekaerkast)

De Voormekaerkast in Strijen officieel geopend

Algemeen 426 keer gelezen

Strijen - Al sinds begin november zijn de weggeef’Voormekaerkasten’ in Strijen in gebruik. En al heel wat Strijenaren weten de kasten te vinden. Op woensdag 15 november werd De Voormekaerkast officieel geopend door wethouder Joanne Blaak.

Hoewel… de echte handeling werd gedaan door Rik, een van de cliënten van activiteitencentrum Het Molenschaer van Gemiva. Want hij was het die het lint doorknipte om zo de kast naast het activiteitencentrum aan de Boskade officieel in gebruik te nemen. Onder toeziend oog van medewerkers en cliënten van Het Molenschaer, het vrijwilligersteam rond De Voormekaerkast, de wethouder en andere geïnteresseerden, toonde hij de inhoud van de weggeefkast.

Joanne Blaak nam vervolgens De Voormekaerkast echt in gebruik door er een blik soep en een fles shampoo in te zetten – twee houdbare producten die meer dan welkom zijn in de kast.

Na het officiële moment benadrukten de initiatiefnemers van De Voormekaerkast, De Striensche zorgcoöperatie, nogmaals de rode draad in dit project, samenwerking. Want dat is wat De Striensche ook wil laten zien: door samen te werken, kun je veel voor elkaar krijgen en doen. In het geval van De Voormekaerkast gebeurt dat in de buurten in Strijen waar de kasten staan – je helpt een buur met iets dat jij kunt missen – in de samenwerking tussen verschillende organisaties en in het team vrijwilligers dat er onder andere voor zorgt dat de kasten netjes en gevuld blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant