Afbeelding

Nachtbus Hoeksche Waard - Rotterdam stopt

Algemeen 561 keer gelezen

Hoeksche Waard - De nachtbussen, lijn 860 en 867 van Connexxion tussen de Hoeksche Waard en Rotterdam Centraal stoppen met rijden. De laatste rit is op zaterdag 30 december. Er maken te weinig reizigers gebruik van deze bussen waardoor de inzet van de nachtbus in verhouding te duur is.

De nachtbus is in 2018 als pilot gestart op initiatief van gemeente Oud-Beijerland en werd in 2019 door gemeente Hoeksche Waard voortgezet. Dit nadat Connexxion eind 2015 stopte met de nachtbus. De gemeente wilde deze bus toch graag laten rijden voor de (veelal jongere) inwoners. 

Sinds de herstart in maart 2022 (tijdens Corona reed de bus niet) maakten gemiddeld 87 reizigers per nacht gebruik van de bussen. ‘Wij zien helaas niet voldoende stijging van het aantal reizigers en het huidig aantal is te weinig om de relatief hoge bijdrage van de gemeente aan de nachtbus te rechtvaardigen. De gemeente besloot daarom de financiering van de bus te stoppen’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De nieuwe dienstregeling van Connexxion start vanaf zondag 7 januari 2024 en is te vinden op de website van Connexxion of in de bekende reisplanners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant