foto: Heyblom Fotografie
foto: Heyblom Fotografie

Felicitaties voor diamanten echtpaar Wijntje-den Boer uit Oud-Beijerland

Algemeen 195 keer gelezen

Oud-Beijerland - Dinsdag 28 november waren meneer M. Wijntje en mevrouw E. Wijntje-den Boer (87) 60 jaar getrouwd. Wethouder Paul Boogaard feliciteerde ze namens het gemeentebestuur alvast met hun diamanten huwelijk. Het was dubbel feest, want meneer Wijntje is 90 jaar geworden. Voor deze speciale gelegenheid nam de wethouder een mooi boeket bloemen mee.

Beiden zijn geboren in Oud-Beijerland, mevrouw aan de Nobelstraat en meneer aan het Touwslagerspad. Marie en Bep hebben elkaar leren kennen bij hem thuis. Mevrouw was een vriendin van de zus van meneer. Zij kwam daardoor regelmatig met haar vriendin mee.

Na het starten van de firma Wijntje en hun huwelijk zijn zij, ieder vanuit hun ouderlijk huis, aan de West Voorstraat 14 gaan wonen. Ze zijn daarna nooit meer verhuisd.

Het echtpaar heeft 2 kinderen (zonen Kees en Jos) en 3 kleinkinderen (kleinzonen Rick, Stef en Nick).

Duivencoach en beiden tot op hoge leeftijd actief 

Voordat mevrouw samen met haar man het bedrijf startte heeft zij gekorfbald. Ook was Bep lid bij de Bazuin waar zij trommelde. In de laatste jaren van haar werkzame leven heeft ze getennist. Dit heeft ze tot haar 80e gedaan. 

Meneer is duivencoach (liefhebber/melker). Hij stopt daar al 50 jaar heel veel vrije tijd in. Marie was 15 jaar toen hij al gefascineerd raakte door de duivensport en bij fokkers ging kijken hoe de vogels thuiskwamen. Pas toen zijn jongste zoon Jos duiven had gekregen van een oom ging hij ze zelf ook houden. Oudste zoon Kees werkte en woonde zo dicht bij de duiven van pa, dat hij ook met het virus besmet raakte.

Het geheim van een goed huwelijk omschrijven ze als volgt: “Elkaar de vrijheid gunnen en geven in doen en laten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant