Julie van Heulen
Julie van Heulen
Ondernemers in Beeld

Praktijk aan Huid

Algemeen 494 keer gelezen

Oud-Beijerland - Je gelaat is je visitekaartje. Zonder erbij stil te staan, word je vaak op het eerste gezicht beoordeeld. Voor mensen met een ongewenste huidafwijking is dit soms ronduit vervelend. Voor Julie de reden om met haar beroep zoveel mogelijk mensen te helpen met het verbeteren van de huid. 

Precies een maand geleden opende Julie van Heulen dan ook haar eigen ‘Praktijk aan Huid’ in Oud-Beijerland. Nog maar 27 jaren jong maar wel al ruim vijf jaar praktijkervaring in de pocket. Voor Julie de hoogste tijd om voor haar zelf te beginnen.

“Ik ben er helemaal klaar voor!”

Na haar afgeronde HBO-opleiding heeft ze de kneepjes van het vak als huidtherapeut bij een groot en gerenommeerde praktijk in Rotterdam geleerd. Na nog een aantal jaar als leidinggevende gewerkt te hebben, merkte ze dat zij steeds minder tijd voor de klant overhield en veel van haar tijd werd opgeslokt door veel zaken daaromheen. Hierdoor mistte ze steeds meer het vak zoals het voor haar bedoeld is; de medemens helpen en weer blij te maken.

“Het is nu juist die tijd en persoonlijke aandacht waar ik voor sta en daarom de hoogste tijd om voor mijzelf te beginnen’.

Gewapend met alle benodigde diploma’s en een bak met ervaring, helpt zij graag iedereen wie te kampen heeft met ongewenste huidafwijkingen. In een prachtig bijgebouw op hetzelfde terrein bij haar huis, beoefent zij haar vak met veel passie. Zo kan Julie doen waar zij zo goed in is; mensen weer letterlijk en figuurlijk lekker in hun vel laten zitten…

“Allereerst maak ik een uitgebreide huidanalyse. Vervolgens wordt er op basis hiervan een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan opgesteld.”

Ze neemt daar graag ruim de tijd voor. De huid wordt tot in de diepere lagen onderzocht, zodat zij een zeer gedegen beeld krijgt. Dankzij een zeer geavanceerde huidscanner, brengt zij alle kenmerken van het gelaat in beeld. Door verschillende gezichtsposities creëert het een compleet huidbeeld, waarbij zelfs de kleinste details haarscherp zijn. Aan de hand van deze analyse, wordt er een verbeteringstraject ingezet en de behandeling kan worden gestart.

“Het traject van behandeling duurt soms wel een jaar. Je bouwt zo echt een band op met iemand. Dan vind ik echt heel belangrijk dat ik alle tijd en aandacht heb.”

Iedere vorm van ongewenste huidafwijking kan door Julie worden behandeld (acne, de littekens na acne, roodheid, couperose, ouderdomsplekjes etc.). Met bijvoorbeeld peeling, microneedling of vaat & pigmentlaser. Daarnaast werkt zij met huidverzorgingsproducten van Dermaceutic Alpha-H, Jane Iredale, welke uitsluitend op advies kunnen worden verkregen.

De behandelingen van Praktijk aan Huid zijn allemaal evidence- en practice based. Dit betekent dat het behandelaanbod goed is onderzocht en dat de behandelingen veelvoudig zijn getest. Hierdoor zijn de behandelingen effectief én veilig.

“Ik geef altijd een eerlijk advies, zodat mensen mij vertrouwen. Huidklachten maken je nu eenmaal onzeker en ik help mijn klanten daar heel graag vanaf. ” 

Na iedere behandeling vindt er een evaluatiemoment plaats. Iedere 3 maanden worden er nieuwe foto’s gemaakt om het behaalde resultaat vast te leggen. Zo kan heel nauwkeurig het verbetertraject worden gescreend en indien nodig bijgesteld. 

Huidtherapeut is een paramedisch beroep, net als bij de fysiotherapeut is deze vrij en direct toegankelijk. Er wordt wel vaak doorverwezen door huisartsen, omdat de ervaring leert dat huidtherapie vaak een goede oplossing blijkt voor alle problemen en klachten die voortkomen uit huidafwijkingen. Maar je kan ook zonder doorverwijzing terecht bij Julie. Een aanvullende verzekering kan de behandelingskosten en soms ook de bijbehorende producten vergoeden. Praktijk aan huid heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Ze is nog maar net geopend en ze heeft nu al een behoorlijk volle agenda. Daaruit blijkt dat Julie een goede beslissing heeft genomen om haar eigen praktijk te openen.

“Aan het einde van de behandeling is het eindresultaat dubbel bevredigend; behalve dat de huid zichtbaar is verbeterd, doet het heel veel met de klant qua zelfverzekerdheid. En dat maakt een gelukkiger mens, en mij dan dus automatisch ook.”

De praktijk is drie dagen per week geopend, op maandag (tot 21:00), dinsdag, donderdag en één keer in de drie weken op zaterdag. Een afspraak maken kan telefonisch of via de website.

Praktijk aan huid

Ooststraat 22

3261 KM Oud-Beijerland

www.praktijkaanhuid.nl.

tel. 06 83 24 70 20

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant