foto: Heyblom Fotografie
foto: Heyblom Fotografie

Felicitaties voor diamanten echtpaar Van der Sluijs-Dekker

Algemeen 729 keer gelezen

Oud-Beijerland - Dinsdag 28 november waren meneer Van der Sluijs (83) en mevrouw Van der Sluijs-Dekker (80) 60 jaar getrouwd. Wethouder Harry van Waveren feliciteerde ze namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Anton is geboren in de Clemensstraat in Rotterdam-Zuid, als 4e kind in een gezin van 11 kinderen. In 1961 verhuisde hij met zijn ouders naar Vreewijk. Riet is bij haar grootouders thuis geboren, die in de Rhoonsestraat in Schiedam woonden. Haar ouders voeren in de binnenvaart. Zij zat van 1951 tot 1955 op een schippersinternaat.

Het stel heeft elkaar in 1960 leren kennen toen ze op straat aan het wandelen waren. Na hun huwelijk woonden ze 4 jaar in op een zolderkamer in Rotterdam-Zuid. Daarna hebben ze 8 jaar ergens anders in Rotterdam-Zuid gewoond.

Riet heeft 40 jaar bij de Schippersbibliotheek in Rotterdam gewerkt (vanaf 1963). Anton ging in 1973 bij autobedrijf Van Twist in Oud-Beijerland werken. In 1975 verhuisden ze naar dit dorp, waar ze nog steeds aan de Slobbegors wonen. Helaas hebben zij geen kinderen gekregen. 

Koninklijk onderscheiden voor vrijwilligerswerk

Anton was 35 jaar lid van het Christelijk Gemengd Koor Deo Cantemus uit Rotterdam en Riet 53 jaar.

Samen hebben ze 16 jaar de kaartverkoop van het koor verzorgd. Het koor gaf ieder jaar 5 avonden een kerstconcert in De Doelen in Rotterdam. Riet is in 2013 koninklijk onderscheiden en kreeg toen een lintje voor haar vrijwilligerswerk. Nu doet ze nog steeds vrijwilligerswerk bij Woord en Daad, een kringloopwinkel in Oud-Beijerland. Ook helpt ze in de bibliotheek van de Hervormde Gemeente Oud-Beijerland.

Het geheim van hun huwelijk is dat zij mogen leven onder de zegen van de Here God en elkaar respecteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant