Afbeelding

Raadsfracties maken Actie Pepernoot mogelijk voor 353 kinderen

Algemeen 366 keer gelezen

Hoeksche Waard - Ook dit jaar zet Welzijn Hoeksche Waard zich in voor het Nationaal Fonds Kinderhulp, om te zorgen dat kinderen die in armoede opgroeien óók een cadeautje in hun schoen krijgen. ‘Onlangs vernamen wij dat dit jaar kinderen in de Hoeksche Waard, die op grond van armoede hiervoor in aanmerking zouden komen, geen cadeau van Sinterklaas in hun schoen konden verwachten’, aldus Werner de Jong, fractievoorzitter Constructief Hoeksche Waard. 

Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat ieder kind erbij moet kunnen horen. Voor ruim 300.000 kinderen, die in Nederland in armoede opgroeien, is dat helaas niet vanzelfsprekend. Via de actie pepernoot krijgen Hoeksche Waardse gezinnen van 353 kinderen, die in armoede opgroeien, van het Kinderfonds een cadeaubon van 25 euro, waarmee bij een bekend warenhuis een cadeau voor de kinderen gekocht kan worden om namens Sinterklaas in de schoen te doen. 

Door een overweldigende aanvraag kan het Nationaal Kinderfonds dit jaar niet aan alle aanvragen voldoen en zouden deze kinderen in de Hoeksche Waard buiten de boot vallen en geen cadeau in hun schoen krijgen. ‘Zoveel aanvragen zegt heel veel over de armoede in Nederland’, vindt Werner de Jong. Hij vroeg in de oordeelsvormende raadsvergadering aan het college of de gemeente dit probleem kan helpen oplossen. Dat gebeurde in samenwerking met BurgerBelangen. 

‘Zodat deze kinderen het gevoel hebben erbij te horen en in het kader van ons armoedebeleid’, aldus De Jong. ‘Tot groot genoegen kregen wij vrij snel na de vergadering van de wethouder het bericht dat de gemeente aan ons verzoek gevolg heeft gegeven en de financiële ruimte gevonden. Voor deze kinderen schaft de gemeente zelf een cadeaubon voor deze kinderen aan en geeft die aan Welzijn Hoeksche Waard, zodat de actie dit jaar gewoon door kan gaan. Het gaat om de Hoeksche Waardse cadeaubon, waarmee de ondernemers in de Hoeksche Waard hier ook nog eens voordeel aan hebben. Uiteraard is het belangrijkste het Sinterklaasgevoel van deze kinderen, zodat ze het gevoel hebben erbij te horen. Mooi voorbeeld hoe bestuur en volksvertegenwoordiging samen kunnen optrekken in het belang van onze inwoners. De actie pepernoot is geslaagd’, besluit De Jong. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant