Robert Derksen
Robert Derksen

Robert Derksen houdt Preek van de Leek bij Vrijzinnigen

Algemeen 579 keer gelezen

Oud-Beijerland - Op zondag 4 februari is Robert Derksen te gast bij Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard in Oud-Beijerland. Op uitnodiging van de Programmacommissie houdt hij dan zijn Preek van de Leek met als thema: “Mijn loslaten geeft houvast”. 

De preek van Robert wordt omlijst door een eenvoudige liturgie. Er wordt uit de Bijbel gelezen, maar ook uit het dagboek van Zlata FilipovicEr worden liederen gezongen en liederen beluisterd; onder andere van Claudia de Breij, Toon Hermans en een koor van yogaleraren. 
Er klinken teksten van Huub Oosterhuis en Menno Rougoor. En Robert zal voorlezen uit (één van) zijn dichtbundels. Er zal een liturgieboekje beschikbaar zijn, waarin alle te zingen en te beluisteren teksten zijn opgenomen. Anton van Driel bespeelt het orgel en Arie den Hoed treedt op als liturg.

Robert Derksen: creatieve duizendpoot

Robert Derksen is het beste te omschrijven als een creatieve duizendpoot. Als cabaretier stond hij tot begin vorig jaar in Nederlandse theaterzalen met zijn programma ‘Rugzak’; enkele eerdere voorstellingen zijn: ‘Het Zwarte Schaap’, ‘Glashelder’ en ‘Weltrusten Nederland’. Ook geniet Robert bekendheid als presentator tijdens congressen. 

Als dichter heeft hij de bundels ‘Voor de liefde geboren’ en ‘Ik hou ervan om jou te zijn. Groetjes, God’ op zijn naam staan. Als inspirator organiseert hij cursussen, trainingen en workshops over allerlei spirituele en zingevingsthema’s. 

De bijeenkomst begint om 10:30 uur en wordt gehouden in het monumentale kerkje aan de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland. Na afloop is er koffie of thee en volop gelegenheid om met Robert en met elkaar nog wat na te praten. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant