Met het plaatsen van de speciaal ontworpen vlag door Gijs Tuinman werd het eerste Veteranencafé geopend. (foto: Annelies Rehaen)
Met het plaatsen van de speciaal ontworpen vlag door Gijs Tuinman werd het eerste Veteranencafé geopend. (foto: Annelies Rehaen)

Veteranencafé Hoeksche Waard van start gegaan

Algemeen 1.328 keer gelezen

Oud-Beijerland - Zaterdag 27 januari werd er in Oud-Beijerland gestart met het eerste Veteranencafé in de Hoeksche Waard. Dit initiatief werd genomen door het gelijknamige Veteranen Comité. Dit zijn 6 enthousiaste actieve en post-actieve militaire veteranen. Zij komen uit diverse krijgsmachtdelen ( Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee ).

Namens het Nederlandse Ministerie van Defensie werden deze veteranen naar verschillende missies op diverse plekken in de wereld uitgezonden. En ook nu zijn er Nederlandse militairen op missie die, bij terugkomst, ook de status veteraan zullen dragen. De formele start werd verzorgd door Ridder Militaire Willemsorde Gijs Tuinman die in Oud-Beijerland woonachtig is. Hij plaatste de speciaal voor het Veteranecafé ontworpen vlag aan de gevel van café Het Hart te Oud-Beijerland. 

Onder die vlag willen de Hoeksche Waardse kameraden elkaar vanaf nú vaker treffen. Daarná was er volop gelegenheid om onder het genot van drankjes en hapjes met elkaar sterke verhalen uit te wisselen. Als belangstellende gast was bij deze start loco-burgemeester Paul Boogaard aanwezig. 
Ook gaf een vertegenwoordiger namens de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht tevens Inspecteur der Veteranen acte de présence. Eveneens van de omliggende veteranenorganisaties was er belangstelling: zowel uit Barendrecht, Rotterdam en Rozenburg waren er vertegenwoordigers. Een geslaagde middag die zeker in herhaling zal vallen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant