Chloë Elsenaar, viool en Jorrick Simmes, piano spelen vrijdag 1 maart in de Gereformeerde kerk van Puttershoek. (foto: pr)
Chloë Elsenaar, viool en Jorrick Simmes, piano spelen vrijdag 1 maart in de Gereformeerde kerk van Puttershoek. (foto: pr)

Violiste Chloë Elsenaar en pianist Jorrick Simmes in Puttershoek

Algemeen 535 keer gelezen

Puttershoek – Vrijdagavond 1 maart hoopt ‘Flying Eagle oog voor organiseren’ dit jaar een tweetal concerten te organiseren in de Gereformeerde kerk Puttershoek-Maasdam.
Het eerste concert is 1 maart met Chloë Elsenaar viool en Jorrick Simmes piano. Zaterdag 12 oktober hoopt pianist Jaap Eilander weer te spelen. Zowel publiek, organisator en pianist waren onder de indruk van de mooie klanken van de Steinway concertvleugel die in deze kerk staat bij het eerdere concert van Eilander september vorig jaar.

Chloë Elsenaar

Chloë Elsenaar kreeg op zesjarige leeftijd haar eerste vioolles. In 2019 haalde ze haar bachelor aan het Artez conservatorium van Zwolle bij hoofdvakdocent Adriaan Stoet. In mei 2022 haalde ze haar master aan het HKU conservatorium in Utrecht bij hoofdvakdocente Carla Leurs.

Veel podiumervaring heeft zij opgedaan als soliste bij verschillende orkesten. Ze mocht bijvoorbeeld in december 2016 soleren met Het Orkest van het Oosten, waar ze ‘Winter’ van Vivaldi’s 4 jaargetijden speelde en in november 2018 en juni 2019 speelde ze het Vioolconcert van A. Dvorák met het Hanze Orkest.

Bij het Jeugdsymfonieorkest ‘De Vuurvogel’ is ze een aantal jaar concertmeester geweest en nu speelt zij in het Ars Musica-orkest o.l.v. Patrick v.d. Linden. In het (begeleidings)strijkers-ensemble Che-Vanno is Chloë eerste violiste.

In 2015 won ze de tweede prijs op het Prinses Christina concours (regio oost) en mocht vervolgens naar de Dag van de Genomineerden in Den Haag. In 2019 ontving ze de publieksprijs van de Vrienden van Artez. Chloë wordt regelmatig gevraagd als gast- violiste en heeft gespeeld op vele bekende podia, zoals bijvoorbeeld in Het Concertgebouw en Het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en De Doelen en het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Met koren en verschillende orkesten heeft zij in binnen- en buitenland gespeeld waaronder in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Israël en Canada. 
Met Jorrick Simmes (piano) vormt ze een duo en samen spelen ze regelmatig avondvullende programma’s op diverse podia. In april 2017 bracht ze haar eerste soloalbum uit voor viool en piano.
Ook is Chloë werkzaam als viooldocente. Ze geeft privé-leerlingen les bij Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum. Chloë Elsenaar heeft afgelopen vijf jaar meerdere keren meegedaan bij concerten van Flying Eagle, zoals ook de cd Flying Eagle Concert die in 2020 is opgenomen in Moordrecht.

Pianist Jorrick Simmes

Jorrick Simmes (1996) begon vanaf zijn vijde jaar met muziek maken op viool en werd in 2005 toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier kreeg hij les van Koosje van Haeringen en volgde daarnaast algemene muziekleer en solfègelessen. Later legde hij zich meer toe op de piano en kreeg les van Kirsten van Oort en Frank Peters. In 2019 studeerde hij af bij Sepp Grotenhuis aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. 

Sinds die tijd is Jorrick vooral actief als begeleider van instrumentalisten, vocalisten en koren. Hij is vaste pianobegeleider bij verschillende Nederlandse muziekconcoursen en als uitvoerend pianist geeft hij regelmatig concerten door heel Nederland in verschillende samenstellingen. Hij musiceert op projectbasis met Orkest De Ereprijs en speelde viool in het Atheneum Kamerorkest o.l.v. Arjan Tien in Den Haag en het Britten Jeugd Strijkorkest o.l.v. Loes Visser in Zwolle, waarmee hij ook als pianist soleerde. Met deze orkesten tourde hij naar Santiago de Compostella, Dresden, Praag, Wenen, Toscane, Engeland, Frankrijk en Scandinavië.

Naast uitvoerend musicus leidt Jorrick regelmatig ensembles en groepsrepetities van koren en als onderdeel van docentencollectief Dubbelgreep is hij pianodocent bij Pianopraktijk Stadshagen in zijn woonplaats Zwolle.

Steinway concertvleugel in Puttershoek

Wat veel mensen nog niet weten is dat in de Gereformeerde kerk van Puttershoek een prachtige Steinway concertvleugel staat. Het is de moeite waard om die te beluisteren. Deze vleugel heeft vanaf 1965 tot eind jaren ’90 in concertgebouw De Doelen gestaan. Sinds enkele jaren is hij helemaal gerestaureerd en weer goed te gebruiken voor mooie concerten.

Programma

Het programma heeft als thema “Hartstocht en passie in de 19e eeuw” Op het programma staan werken van onder andere Chopin, Schubert, Dvorak. Tijdens het concert zullen er sfeervolle beelden worden getoond via de beamer die bij de muziek passen. Halverwege de avond is er een pauze voor een bakje koffie of thee.

Voorverkoop met korting

Reserveer online uw kaarten met korting. In de voorverkoop zijn de kaarten € 13,50 en voor kinderen tot en met 16 jaar € 7,50. Dit is inclusief gratis consumptie in de pauze en exclusief € 1,25 reserveringskosten per bestelling. Aan de deur zijn de kaarten € 17,00 en € 8,00.

Bestellen kan via www.flyingeagle.nl/voorverkoop

Aanvang concert is om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open. De Gereformeerde kerk staat aan de Rembrandtstraat 1 in Puttershoek.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant