foto: Arie Kievit.
foto: Arie Kievit.

Felicitaties voor diamanten echtpaar Huisman-Bouman

Algemeen 770 keer gelezen

Nieuw-Beijerland - Op zondag 25 februari waren Bas Huisman (85) en Ans Huisman-Bouman (83) 60 jaar getrouwd. Wethouder Paul Boogaard feliciteerde ze maandag namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Bas en Ans zijn allebei geboren in Nieuw-Beijerland. Ze hebben elkaar in het dorp leren kennen. Hij had verlof van militaire dienst omdat zijn oma was overleden. Eén blik was genoeg om op slag verliefd te worden. Het heeft nog wel even geduurd voordat ze met elkaar trouwden. Meneer zat nog in militaire dienst (gelegerd in Oirschot) en mevrouw werkte toen in een kindertehuis in Rotterdam. 

Stroop op een regeringsboterham
Terugkijkend op die tijd denkt hij aan het wassen van de suikerbieten in de haven, waarna er stroop van werd gemaakt. “Dit smeerden we dik op een ‘regeringsboterham’, waarna mijn oma zei: leg er nog maar een boterham bovenop.”

Het echtpaar heeft altijd in Nieuw-Beijerland gewoond. Binnen het dorp zijn ze 1 keer verhuisd. 

Ze hebben 1 dochter die veel voor haar ouders doet. Zij woont in Sliedrecht en werkt daar bij een accountantskantoor. 

Meneer was chauffeur voor de suikerfabriek in de tijd dat de Barendrechtse brug er nog was. Hij reed met suikerbieten voor Piet de Jong. 

Voor elkaar klaarstaan 

Het echtpaar heeft ingrijpende dingen meegemaakt. Door een brand in huis werd alles bedekt met een zwarte laag roet. Gelukkig stond iedereen stond klaar om te helpen. Ze konden een paar weken inwonen bij de broer van Ans en mensen hielpen met het kopen van vloerbedekking en andere spullen. 

Meneer houdt van autorijden en puzzelen en mevrouw van orgelspelen. Ze geven aan het goed te hebben en zijn dankbaar voor wat ze hebben. In de buurt kent iedereen elkaar nog, waaronder (school)vrienden van vroeger. Het echtpaar kijkt niet naar anderen die meer hebben, maar juist naar mensen die het minder goed hebben. 

Door alles heen van elkaar blijven houden 

Het geheim van een goed huwelijk omschrijven ze als volgt: elkaar opzoeken totdat je elkaar niet meer loslaat en door alles heen van elkaar blijven houden.

Op 2 maart, op de verjaardag van Ans, vieren ze met familie hun diamanten huwelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant