Wat hangt de populatie damherten boven het hoofd? (foto: Ray de Boon)
Wat hangt de populatie damherten boven het hoofd? (foto: Ray de Boon)

Team Damherten biedt burgemeester 7100 handtekeningen aan

Algemeen 814 keer gelezen

Hoeksche Waard - Dinsdagavond 27 februari om 19.30 zal het Team Damherten Hoeksche Waard een tussenstand van de petitie tegen de 0 stand voor de damherten van de Hoeksche Waard aanbieden. Ruim 7100 mensen hebben tot nu toe de petitie ondertekend !!

Burgemeester Erik van Heijningen of wethouder Harry van Waveren krijgt het pakket met het verzoek om dit te delen met Gedeputeerde Berend Potjer van de Provincie Zuid Holland en met de Omgevingsdienst Haaglanden. 

Ray de Boon, de drijvende kracht voor behoud van de damherten, had verwacht dat de nu lopende petitie iets meer handtekeningen zou halen als de 3300 die de eerste petitie haalde in 2021. Maar wat er nu gebeurd gaat hem zelfs ver boven zijn pet. Meer dan verdubbeld !

Provincie-ambtenaren, bezig met de vergunning, vroegen zich af hoeveel achterban Team Damherten Hoeksche Waard zou hebben. Dat bleek volgens Ray de Boon via woo verzoeken. ‘De petitie die nu meer dan 7100 keer is getekend laat dus duidelijk zien hoe de burgers van de Hoeksche Waard denken over de damherten’, stelt De Boon, ‘iedereen wil ze behouden.’
Ook de talkshow focus die deze week te zien is op TV Hoeksche Waard laat zien dat ze geen enkele burger hebben kunnen vinden die de damherten weg wil hebben. Ray en raadslid Mireille Louwerens (Burger Belangen) laten in de talkshow de laatste stand van zaken horen. De talkshow is de aankomende week nog regelmatig te zien op TV Hoeksche Waard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant