Anne-Maria van Hilst. (foto: privé)
Anne-Maria van Hilst. (foto: privé)

Anne-Maria van Hilst geeft lezing bij Vrijzinnigen

Algemeen 330 keer gelezen

Oud-Beijerland - Op zondag 7 april geeft Anne-Maria van Hilst een lezing in het kerkje van Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard aan de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland. De bijeenkomst begint om 10:30 uur. 

Anne-Maria is historica met een passie voor interreligieuze dialoog vanuit joods perspectief. Ze is actief betrokken bij de Liberaal Joodse Gemeente van Amsterdam. Van Hilst is docent Levensbeschouwing aan het Fons Vitae Lyceum en verzorgt rondleidingen en educatieve programma’s bij de Amsterdamse musea Ons’ Lieve Heer op Solder, het Joods Historisch Museum en het Scheepvaartmuseum. 

Het thema van haar lezing is: “Tikkoen olam geeft houvast!” Bij deze Joodse opdracht (letterlijk vertaald: Het herstellen van de wereld) gaat het om de vraag wat jij kan doen om de wereld beter achter te laten dan hoe hij was toen dat je erop gekomen bent. Wat ligt binnen jouw mogelijkheden? Het hoeft niet iets heel groots te zijn. De kans dat jij voor wereldvrede zorgt is nihil, maar elke kleine stap in de goede richting helpt! 

In deze Bijzondere Bijeenkomst zal Van Hilst toelichten hoe zij vanuit deze opdracht te werk gaat; hoe ze gesprekken aangaat en probeert de ontmoeting te realiseren, om te bezien hoe mensen, die soms lijnrecht tegenover elkaar staan, nader tot elkaar kunnen komen en elkaar beter leren begrijpen. Juist in deze moeilijke tijd, waarin de wereld rondom ons in brand lijkt te staan en er steeds meer en steeds vaker is van polarisatie. 

De bijeenkomst duurt ca. 1 uur. Na afloop wordt koffie en thee geschonken en is er gelegenheid om nader kennis te maken en met elkaar na te praten. De toegang is gratis. Een bijdrage in “de schaal” of via de QR-code bij de uitgang wordt evenwel zeer op prijs gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant