Op het sportcomplex van Ventura Sport kunnen veel producten voor de Voedselbank ingeleverd worden de komende dagen. (foto: pr Ventura Sport)
Op het sportcomplex van Ventura Sport kunnen veel producten voor de Voedselbank ingeleverd worden de komende dagen. (foto: pr Ventura Sport)

Korfbal Ventura Sport steunt voedselbankactie

Algemeen 390 keer gelezen

Strijen - Korfbalvereniging Ventura Sport doet mee aan de voedselbankactie van de NOC*NSF en de KNKV in de maand april, en kan de hulp van iedereen daarbij goed gebruiken! 

Wat houdt de voedselbankactie in? De voedselbankactie in april is een initiatief waar sportclubs door heel Nederland aan deelnemen. April blijkt voor voedselbanken in Nederland een uitdagende week, omdat de voorraad aan boodschappen die eerder is opgebouwd rond de feestdagen in december, tegen die tijd vaak uitgeput is. Daarom slaat Ventura Sport, in samenwerking met sportbonden en andere clubs, de handen ineen om houdbare producten in te zamelen. 

Deze actie is een mooie kans om de club te laten schitteren en hulp te bieden aan mensen in de regio die het nodig hebben. ‘We maken echt een verschil en versterken onze band met de lokale voedselbank en andere partners, zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur’, zegt de club, ‘deelname aan de voedselbankactie verstrekt het gevoel van verbondenheid en trots binnen onze club.’

In samenspraak met de lokale voedselbank is een lijst met producten opgesteld die zij het hardst nodig hebben. 
Het gaat om de volgende producten: Maaltijdsoepen, Peulvruchten, Vis in blik, Groente of fruit in blik, Koffie en thee, Zilvervliesrijst of meergranenrijst, Olie (olijfolie, zonnebloemolie), Pakken drinken en siroop, Tomatenblokjes, Toiletpapier, Tandpasta of Schoonmaakmiddelen.

Inzameldagen

Van 2 april tot 20 april kunnen de producten ingeleverd worden bij de kantine van Ventura Sport aan de Sportlaan 20, 3291 TN Strijen. 

De kantine is open op: 
2 april van 18:30 tot 21:30,
4 april van 18:30 tot 21:30,
6 april van 12:00 tot 17:00,
9 april van 18:30 tot 21:30,
11 april van 18:30 tot 21:30,
16 april van 18:30 tot 21:30,
18 april van 18:30 tot 21:30,
20 april van 10:00 tot 13:00.

Op zaterdag 6 april organiseert de korfbalclub een kick-off van de actie. Naast het inzamelen van producten kan er die dag gewed worden op de uitslag van de eerste thuiswedstrijd van Ventura Sport 1 tegen Triade 1. De totale opbrengst hiervan, inclusief een deel van de baromzet, wordt gebruikt om boodschappen te doen voor de lokale voedselbank. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant