Logo hetkompasonline.nl


Joesry de Groot wint Nederlands Kampioenschap Fietscross

Oud-Beijerland - In Assen bij fietscross vereniging FCV Unitas is zondag 2 juli het Nederlands Kampioenschap fietscrossen verreden. In elke leeftijdsgroep streden de 32 beste rijders van Nederland om de titel.

Voor FCC De Spuicrossers uit Oud-Beijerland verscheen de 16 jarige Joesry de Groot aan de start, hij is lid van het Talenten Team West-Nederland en één van de grootste kanshebbers op de titel. De drie manches won hij ogenschijnlijk makkelijk. In de halve finale kwam hij niet goed uit het hek omdat zijn achterwiel wegslipte. Ondanks dat ging hij als eerste de bocht in en wist gedurende de rit zijn voorsprong verder uit te bouwen. In de finale zou het er om spannen, de grootste tegenstand kwam dit jaar uit Noord-Brabant. In de finale had hij weliswaar niet de kopstart maar wist hij met een felle demarrage zijn grootste concurrenten op achterstand te zetten. Met bijna drie fietslengtes voorsprong finishte Joesry en behaalde hij de titel Nederlands Kampioen BMX 2017 (boys 16 jaar).

Veel tijd om te rusten is niet, over twee weken zal hij deelnemen aan het Europees Kampioenschap in het Franse Bordeaux en twee weken daarna het Wereld Kampioenschap in Rockhill (Amerika). Joesry verwacht tijdens deze kampioenschappen met de top te kunnen strijden om de hoogste eer.

Je kunt de prestaties van Joesry volgen via zijn Facebook of zijn website www.joesrydegroot.com.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten