Er wordt hard gewerkt aan een imposante muurschildering in het verenigingsgebouw in Strijensas.
Er wordt hard gewerkt aan een imposante muurschildering in het verenigingsgebouw in Strijensas. C. Blok

Kunstenaars maken muurschildering in verenigingsgebouw Strijensas

Algemeen 593 keer gelezen

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei zullen in de Hoeksche Waard weer de jaarlijkse Open Atelierdagen worden gehouden. Bij uitstek de gelegenheid voor de leden van de Hoeksche Waardse Kunstenaars (HWK) om een selectie uit hun kunstwerken aan belangstellenden te tonen.

door Arie Pieters

Hoeksche Waard - Sommigen doen dat vanuit hun eigen atelier thuis, anderen exposeren met meerdere kunstenaars gezamenlijk in een publieke ruimte elders. Vier bevriende kunstenaars, woonachtig in en rond ’s-Gravendeel exposeren in het voormalig schoolgebouw in Strijensas. Dit gebouw is tegenwoordig in gebruik als verenigingsgebouw, een plaats van samenkomst voor de klaverjasclub, biljartclub en andere lokale verenigingen. De kunstenaars (Els van den Boogaard, Annemieke Vonk, Marianne Blok en Anne-Mie de Leeuw) zijn bovendien momenteel bezig met een imposante muurschildering in het verenigingsgebouw. Die moet zonder ongelukken gereed zijn voor de Open Atelierdagen. Als voorstelling werd gekozen voor de ophaalbrug: “De Oude Dame” uit 1908, het meest markante herkenningspunt van Strijensas. Er is een steiger geplaatst in de ruimte. Zo kunnen de kunstenaars vanaf verschillende hoogten aan de muurschildering werken. Het belooft een mooi en uniek kunstwerk te worden, een aanwinst voor het gebouw en voor Strijensas.

Het vervaardigen van de muurschildering heeft al de nodige positieve reacties opgeleverd, vertelde Marianne Blok; ‘Er was een meneer die vertelde dat hij zeker 38 jaar aan het wiel van de brug had gedraaid om die te openen voor de schepen. Zo komen er dankzij de kunst ook weer herinneringen boven.’ Marianne geeft trouwens alweer enkele jaren les in tekenen en schilderen in het verenigingsgebouw in Strijensas. Annemieke vonk vult aan: ‘Er zijn niet zoveel ruimten in het oostelijke deel van de regio, waar iets met kunst wordt gedaan. Deze Open Atelierdagen laten mensen kennismaken met ons werk, maar ook met dit gebouw.’ Tijdens de Open Atelierdagen zullen er ook nog foto’s te zien zijn van gast-exposant Cor Blok. Er is dan dus een heel divers aanbod tijdens dat weekend. En de muurschildering vormt daarna ook een blijvende, tastbare herinnering aan deze editie van de Open Atelierdagen. De openingstijden van de expositie in Strijensas de 25e en 26e mei zijn als volgt: van 11.00 uur tot 17.00 uur, zowel op zaterdag als op zondag. Het adres van het Verenigingsgebouw is Havenstraat 5, 3292 AB Strijensas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant