Het dagelijks bestuur van de stichting 8HW, v.l.n.r. secretaris Han Boender, penningmeester Jan Snel en voorzitter Coen Reuter.
Het dagelijks bestuur van de stichting 8HW, v.l.n.r. secretaris Han Boender, penningmeester Jan Snel en voorzitter Coen Reuter.

8HW Tourcyclo: fietsen door het prachtige Hoekschewaardse landschap

Algemeen 641 keer gelezen

Hoeksche Waard - Door corona heeft de 8HW Tourcyclo een aantal jaren niet meer plaatsgevonden. Na de laatste versie in 2019 is het 26 mei eindelijk weer zover. Op die dag strekt zich een lint van kleurrijke fietsers uit over de dijken en wegen van de Hoeksche Waard. Voor de 9e keer wordt de 8HW Tourcyclo gereden. 

Wat is 8HW Tourcyclo? 8 HW Tourcyclo is een sportieve en recreatieve uitdaging voor iedereen die houdt van fietsen. Door de Hoeksche Waard is met pijlen een tweetal routes uitgezet over een afstand van 111 en 68 kilometer. De route is in de vorm van een acht. HW staat voor de Hoeksche Waard. 

Vanuit dit idee werd 8HW in 2012 geboren. 8HW Tourcyclo heeft als doel alle wielerliefhebbers van de Hoeksche Waard en ook van buiten “het eiland” in dit sportieve evenement bijeen te brengen. De organisatie nodigt iedereen uit de fiets te pakken, helm op, schoenen aan en gesoigneerd aan de start van dit mooie voorjaarsevenement te verschijnen.

Vertrek en eindpunt is bij tennisvereniging TVN aan de Meestooflaan 3 te Numansdorp. Er kan worden gestart tussen 10.00 en 12.00 uur. Voorinschrijving kan via de website 8HW-tourcyclo.nl en kost € 10,-- p.p. Op 26 mei kan er ook nog worden ingeschreven vanaf 9.00 uur bij het vertrekpunt en de kosten bedragen dan € 12,50 p.p. 

Goede doelen

De opbrengst van deze dag verdeelt de organisatie over een drietal goede doelen: - Hospice Hoeksche Waard - Voedselbank Hoeksche Waard - TVN Op website 8HW-tourcyclo.nl vindt u meer informatie over de sponsoren en partners die financieel bijdragen om dit evenement te doen slagen en bij te dragen aan de goede doelen. 

Veiligheid

Op een aantal gevaarlijke oversteekplaatsen zullen verkeersregelaars worden ingezet. Hiervoor heeft Verkeersregelaar Hoeksche Waard belangenloos een aantal verkeersregelaars beschikbaar gesteld, waar de organisatie dankbaar voor is. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant