Het fraaie schip meerde zaterdag af bij de nieuwe huizen aan het Spui net buiten de Oud-Beijerlandse haven. (foto: Aad van Zon)
Het fraaie schip meerde zaterdag af bij de nieuwe huizen aan het Spui net buiten de Oud-Beijerlandse haven. (foto: Aad van Zon)

Cruiseschip meerde zaterdag aan in Oud-Beijerland

Algemeen 424 keer gelezen

Oud-Beijerland - Zaterdag 11 mei meerde het splinternieuwe riviercruiseschip Porto Mirante aan in Oud-Beijerland. Wethouder Paul Boogaard stapte ook even aan boord voor een rondleiding en een gesprek met eigenaar Robert Reitsma. Het gloednieuwe schip, met zo’n 100 genodigden aan boord, maakte een eerste vaartocht. Verschillende bedrijven uit de regio, waaronder uit de Hoeksche Waard, hebben hun expertise en vakmanschap ingezet om dit schip te realiseren.


Boogaard (recreatie en toerisme): “Het is uniek dat een cruiseschip aanmeert in Oud-Beijerland. Het bezoek van de gasten aan boord van het schip draagt bij aan een welkome impuls voor de lokale horeca en winkels. Dit laat zien dat de Hoeksche Waard een uitstekende bestemming is voor een dagje uit. Hopelijk krijgen meer bezoekers in de toekomst de kans om ons mooie gebied op deze manier te verkennen. En prachtig om te zien dat Kampers Shipyard uit Puttershoek is betrokken bij de ontwikkeling van dit schip.”

Op naar Europese wateren

Op donderdag 16 mei wordt het schip in Düsseldorf gedoopt. Na deze feestelijke gebeurtenis vaart het schip naar Portugal, waar gasten aan boord van de Porto Mirante genieten van een bijzondere cruise over rivier de Douro.

 foto: Arie Kievit
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant