Afbeelding

Smullen & Fietsen voor Stichting Wielewaal Hoeksche Waard

Algemeen 1.717 keer gelezen

Hoeksche Waard - Op zondag 9 juni organiseert Rotaryclub Hoeksche Waard voor de vijfde keer een Smulfietstocht: een fietsroute van ongeveer 35 kilometer met verrassende ‘smulpunten’ waar iets lekkers uit de Hoeksche Waard wordt aangeboden. Het is geen wedstrijd dus er kan volop genoten worden van de natuur, het gezelschap en heerlijke lokale producten. 

Dit jaar wordt er gefietst ten bate van De Wielewaal: dé haal- en brengservice in de Hoeksche Waard. De stichting heeft als inzet lokaal gratis vervoer te regelen in de verschillende kernen van de Hoeksche Waard. De Wielewaal is een elektrische auto die bestuurd wordt door vrijwilligers. Er is ruimte voor drie passagiers, een rollator of opvouwbare rolstoel en een boodschappentas. 
Dankzij dit initiatief zijn mensen die minder mobiel zijn, minder afhankelijk van anderen voor een boodschap of afspraak. En onderweg kan er nog een praatje gemaakt worden met de bestuurder of eventuele medepassagiers. Een geweldig initiatief dat bijdraagt aan de zelfredzaamheid van en het voorkomen van eenzaamheid van kwetsbare inwoners.

Start: vanaf 14.00 uur, Schuringse Heerlijckheid, Schuringse Havenkade Oostzijde 1, Numansdorp. Er is voldoende parkeergelegenheid.

U kunt zich inschrijven via de site: www.smulfietsen.nl. De kosten bedragen € 24,- per persoon. Hier kunt u ook donatie-tickets kopen vanaf € 10,-.

Volg het ook op Facebook: Rotary Hoeksche Waard. Fiets mee en steun dit mooie initiatief, want: Thuisblijven kan altijd nog!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant