Logo hetkompasonline.nl


Dubbeldekker wint landelijke verhalenwedstrijd

Numansdorp - In de VakantieBieb-Klassenchallenge daagden de populaire kinderboekenauteurs Paul van Loon en Mirjam Oldenhave leerlingen van groep 3 tot en met 8 uit om speciaal voor de VakantieBieb bedachte zomerverhalen af te maken. Dat kon op allerlei manieren: met een verhaal, filmpje, toneelstuk, tekening of collage. Het liefst zo creatief mogelijk.

Uit de ruim 70 inzendingen zijn als winnende klassen gekozen:
Inzending voor Paul van Loon: groep 3 van Obs de Dubbeldekker in Numansdorp.
Inzending voor Mirjam Oldenhave: groep 6 van de Antoniusschool in Aerdenhout.
De klassen winnen een pakket van 25 fysieke boeken uit de VakantieBieb voor de school. Op de school  de Dubbeldekker vond op donderdag 6 juli op de laatste schooldag een feestelijke prijsuitreiking plaats door de Bibliotheek Hoeksche Waard, alle kinderen krgen een luisterboek van Paul van Loon om zich lekker te laten voorlezen in de vakantie.  En ze keken naar een filmpje met de felicitaties ingesproken door Paul van Loon.

Paul van Loon over de winnaar:
"De Dubbeldekker Numansdorp – de absolute winnaar! Een leuk filmpje met mooie tekeningen, dapper voorgelezen door de leerlingen. Het belangrijkste is dat ze een mooi vervolg en einde voor het verhaal hebben bedacht met een slimme oplossing, waardoor Dolfje en Noura veilig weer naar het hotel kunnen."

De Klassenchallenge maakt deel uit van de campagne voor het basisonderwijs: 2.441 van de 6.626 basisscholen in Nederland (=37%) deden mee aan deze campagne. 

De VakantieBieb is op 1 juni live gegaan voor de jeugd en vanaf 1 juli is er ook een  aanbod voor volwassenen. Er kan nog gelezen worden in de app tot en met  31 augustus 2017. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen.
 

Reageer als eerste
Meer berichten