Logo hetkompasonline.nl


Na bijna 40 jaar nam juf Dienette afscheid op CBS De Molenwiek

Mijnsheerenland - Juf Dienette heeft op 5 juli feestelijk afscheid genomen van de kinderen en ouders van CBS De Molenwiek. Het thema was Zwitersland waar ze graag haar vakanties doorbrengt. Ze is feestelijk opgehaald en alle groepen hadden iets in hun groep voorbereid voor juf Dienette. Na bijna 40 in het onderwijs gewerkt te hebben gaat ze nu genieten van haar welverdiende pensioen. 

Feestelijk afscheid
Op 5 juli heeft juf Dienette van groep 3 van De Molenwiek  feestelijk afscheid genomen. De familie van den Berg werd door groep 3 thuis opgehaald, waarbij oudere leerlingen een muzikale serenade aan haar brachten.  Alle kinderen hadden wandelkleding aangetrokken en muziekinstrumentjes bij zich voor de vrolijke noot.

De hele stoet zette zich in beweging naar De Molenwiek, met de Zwitserse vlag voorop. Op school werd ze zingend onthaald door de rest van de kinderen en leerkrachten, die met Zwitserse vlaggetjes en Zwitserse mutsen op klaarstonden. Na het officiële gedeelte maakte ze een rondtocht door de school en bezocht ze alle groepen, die iets voor haar hadden voorbereid in het kader van het thema. Tijdens de high tea werd ze toegesproken door Roos Noteboom, bestuurslid van CSG De Waard en konden de ouders afscheid nemen van juf Dienette. 

Onderwijzeres in hart en nieren
Dienette van de Berg is in 1972 op De Molenwiek begonnen in groep 5 en heeft daar bijna 40 jaar lang gewerkt. Ze is er tijdelijk tussenuit geweest om voor haar kinderen te zorgen. Na omzwervingen op scholen in Klaaswaal en Westmaas, had ze al gauw weer een plekje gevonden op De Molenwiek. De Molenwiek is altijd de favoriete school geweest waar Dienette graag wilde werken en daar is ze ook altijd gebleven is. Ze is een bevlogen leerkracht en heeft vele jaren in groep 3 gewerkt. Ze heeft half Mijnsheerenland dan ook leren lezen en schrijven. Op De Molenwiek gaan ze haar missen, maar ze kan nu  heerlijk gaan genieten van een welverdiend pensioen. 

 

Reageer als eerste
Meer berichten