Logo hetkompasonline.nl


Robin Huber snel op het NK Atletiek

Oud-Beijerland - Sprinter Robin Huber van AV Spirit Oud-Beijerland heeft afgelopen zaterdag 15 juli een zeer snelle 200 meter gelopen tijdens het NK Atletiek te Utrecht. Met een nieuw persoonlijk record van 22:03 sec in de series veroverde Huber een plaats in de halve finales. Hierin kon Huber de opgaande lijn niet helemaal doortrekken en eindigde hij uiteindelijk als 13e in een tijd van 22:32 sec. Een zeer tevreden Huber gaf later een verklaring voor zijn iets mindere tijd in de halve finale: “Die eerste 200 ging zeer goed ja, misschien bij nader inzien iets teveel gegeven. De halve finale ging ook goed. Vol er in en kapot gaan op het einde.”

Op vrijdag heeft Huber ook al de 100 meter gelopen. Moeilijke wind- en weersomstandigheden speelde Huber veel parten. Waar hij in zijn serie te maken had met een flinke tegenwind, waren de omstandigheden in de andere series duidelijk gunstiger met zelfs een sterke meewind in de laatste series. Huber liep in vloeiende stijl een tijd van 11:50 seconde en bereikte daarmee op 1 honderdste van een seconde net niet de halve finale van de beste 24 sprinters op dit koningsnummer.

Naast Huber kwamen nog 2 sprinters van AV Spirit op vrijdag in actie. Niels van Deurzen en Joeri Schreijer debuteerden op het NK senioren op de 400 meter. Ondanks de moeilijke omstandigheden beten beide atleten goed van zich af. Van Deurzen liet de klok stil staan in 53:06 seconde (47e plaats) en Schreijer deed er 52:60 seconde over (43e plaats), slechts tienden van een seconde verwijderd van hun beide persoonlijke records.

Foto: Robin Huber in actie tijdens de halve finale 200 meter

Reageer als eerste
Meer berichten