Het vervoer naar de begraafplaats in Mijnsheerenland vond plaats in zijn trotse bezit, de Belgische brandweerbus uit 1928.
Het vervoer naar de begraafplaats in Mijnsheerenland vond plaats in zijn trotse bezit, de Belgische brandweerbus uit 1928. (Foto: Henk van den Heuvel)

Afscheid van Cees Kooijman (82)

Mijnsheerenland - Onder grote belangstelling werd vrijdag afscheid genomen van Cees Kooijman. Hij overleed op zondag 27 augustus na een kort ziekbed. Tijdens de uitvaartdienst in zijn woonplaats Mijnsheerenland werd uitgebreid stilgestaan bij zijn verdiensten voor de Hoeksche Waard.

In 2001 kreeg hij bekendheid als oprichter van het Shantykoor De Hoeksche Waard. Binnen enkele maanden groeide het nog altijd actieve koor van zeven naar vijftig leden.

Het Polderkoor den Driesprong

Twee jaar geleden stond hij als tachtigjarige ook aan de wieg van Het Polderkoor den Driesprong. Met dit koor trad hij nog regelmatig op, afgelopen zomer werd een driedaagse tournee over Ameland gemaakt. "Zo lang je plezier hebt in zingen moet je dat blijven doen. Ik prijs me gelukkig dat dit op deze leeftijd nog lukt", zo verklaarde hij enkele maanden voor zijn overlijden.

Oldtimerrit

In de Hoeksche Waard en ver daarbuiten was hij eveneens een belangrijke persoonlijkheid in de wereld van antieke voertuigen. Hij was de oprichter en jarenlang organisator van de oldtimerrit, een jaarlijkse tocht door alle dorpen in de Hoeksche Waard met oude auto's en motoren.

Belgische brandweerbus

Bij de uitvaart van Kooijman, geboren en getogen in het buurtschap Blaakschedijk, werd gezongen door zijn vrienden uit het polderkoor. Het vervoer naar de begraafplaats in Mijnsheerenland vond plaats in zijn trotse bezit, de Belgische brandweerbus uit 1928.

(Tekst en foto: Henk van den Heuvel)

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox